Raport sa priprema fudbalera Borca (Foto)

Objavljeno: 27. 1. 2016 u 12:01h

“Pripreme fudbalera Borca za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH odvijaju se po planu. Potrebno je vrijeme da se upoznamo, ali sada je najvažnije da nemamo problema sa povredama”, kaže za MONDO trener crveno-plavih Aleksandar Janjić.

Pripreme fudbalera Borca pod dirigentskom palicom novog šefa stručnog štaba Aleksandra Janjića odvijaju se planiranom dinamikom. Svi igrači maksimalno rade u Etno selu “Stanišići”, gdje će ekspedicija crveno-plavih boraviti do subote.

Tokom prelaznog roka, tim Borca pretrpio je brojne promjene. Osim novog trenera, u klub su stigla i određena pojačanja. S druge strane, veliki broj fudbalera napustio je Gradski stadion, tako da će Janjiću sigurno biti potrebno mnogo vremena kako bi ukomponovao sastav, kojeg na proljeće očekuje žestoka borba za opstanak u Premijer ligi BiH.

“Pripreme teku ustaljenim redom. Za sada je sve kako treba. Igrači dobro podnose napore i ispunjavaju sve moje zahtjeve, tako da sam s te strane potpuno zadovoljan ostvarenim”, istakao je Janjić.

Ono što može da raduje Janjića je zdravstveni bilten, s obzirom da svi igrači rade punom parom.

“Tek smo sedam dana zajedno, ali raduje me što nemamo povrijeđenih igrača. Nakon pauze, neki igrači su došli spremni, neki manje spremni, ali bitno je da nemamo ozbiljnijih povreda. Naravno, tokom priprema uvijek su moguće neke lakše povrede, ali naš medicinski tim radi maksimalno kako bi svi igrači bili spremni za napore”, rekao je Janjić.

Srbijanski stručnjak je prije sedam dana preuzeo kormilo od dosadašnjeg trenera Željka Vranješa, a, kako kaže, još uvijek se upoznaje sa igračkim kadrom.

“Prvo upoznavanje je iza nas, a za nešto više, potrebno je vrijeme. Zadovoljan sam trenutnim igračkim kadrom. Takođe, i pojačanja koja su stigla maksimalno ozbiljno izvršavaju svoje obaveze, tako da mogu biti zadovoljan. Sigurno da je potrebno da prođe još neko određeno vrijeme kako bi se složile sve kockice, a igrači navikli na novi sistem rada”, poručio je Janjić.

Po povratku u Banjaluku, već je dogovoren i jedan kontrolni susret. Borac će 3. februara odmjeriti snage sa gradskim rivalom BSK-om. Poznato je i da će Banjalučani generalnu probu pred nastavak prvenstva imati protiv prvoligaša Srpske, Tekstilca iz Dervente.

Pojačanja

Borac su ove zime pojačali povratnici Boris Raspudić i Darko Maletić, te novajlije Armando Mance, Goran Vukliš, Vladan Milosavljev i Vladimir Đilas. Prema najavama novog sportskog direktora Branimira Tulića, prelazni rok za crveno-plave još nije završen. “Ne bih da licitiram o novim imenima, ali svakako da nam je potrebno još pojačanja. Radi se na dovođenju nekoliko igrača”, zaključio je trener Borca.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/raport-sa-priprema-fudbalera-borca-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot