Ski klub Starčevica: Takmičenja kreću početkom februara

Objavljeno: 22. 1. 2016 u 09:39h

Čekajući početak takmičenja u Republici Srpskoj i BiH, članovi i rukovodstvo Ski kluba Starčevica uveliko ispunjavaju obaveze u tekućoj sezoni.

Aktivnosti ima pregršt. Do sada je obavljen veliki posao, a sezona je tek na sredini.

“Sezona nam je počela prošlog novembra kada smo bili na glečeru u Austriji, da bi u decembru odradili pripremni period na Vlašiću i Kupresu. Centralni događaj bila je posjeta ski centru Folgarija od 10. do 17. januara. Po drugi  put u Italiju je išlo oko 180 naših članova, od kojih je 90 bilo polaznika ski škola uglavnom djece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta”, izjavio je predsjednik kluba Davorin Skočić.

Naglasio je da je prošla godina bila kruna dosadašnjeg rada jer se ogroman broj zainteresovanih javljao sa željom da postanu članovi.

“Veliko interesovanje vlada za rad našeg kluba i svakog dana dolaze nam novi članovi. To nas mnogo raduje jer je jedan od naših ciljeva popularizacija takmičarskog i rekreativnog skijanja i za sada smo prezadovoljni. Skijanje nije jeftin sport, ali smo uspjeli da otvorimo vrata pojedinih gradskih i republičkih institucija koje nam pomažu, kao i naši sponzori bez kojih ne bi uspjeli”, dodao je Skočić.

Sa takmičenjima tek treba da počnu.

“Takmičari su imali uspješan dvomjesečni trening i spremni dočekuju nastupe u organizaciji Ski saveza Republike Srpske i BiH. Takmičenja počinju 6. februara na Jahorini kada će biti održano otvoreno prvenstvo Srpske dok ćemo nastupiti i na takmičenjima na Bjelašnici i Vlašiću. Očekujemo da naši članovi osvoje bodove i zauzmu neko visoko mjesto u ekipnom plasmanu”, kazao je Skočić.

Vremenske prilike

Hladno vrijeme i snijeg idu na ruku skijašima.

“Situacija sa vremenom je dobra i nadamo se da će sezona potrajati do sredine marta, a lokalne destinacije rade kako treba. Kozara nam je najbliža i na njoj ima 40 centimetara vještačkog snijega, dok je i na Vlašiću takođe vještački snijeg. Jahorina i Kupres nemaju problema sa snijegom”, kazao je Skočić i dodao da se sve aktivnosti kluba mogu vidjeti na “Fejsbuk” stranici Ski kluba Starčevica.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ski-klub-starcevica-takmicenja-krecu-pocetkom-februara/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot