Borac konačno dobija predsjednika: Milunović ili Ljubojević?

Objavljeno: 15. 1. 2016 u 11:17h

Večerašnja vanredna skupština Fudbalskog kluba Borac (18 časova) označiće prvi korak prema izlasku iz krize premijerligaša sa Gradskog stadiona. Na dnevnom redu skupštine naći će se samo jedna tačka, izbor novog predsjednika upravnog odbora.

bb2

Banjalučani su, nakon ostavke Draška Ilića, puna dva mjeseca bili “obezglavljeni”, a sada se ipak pojavilo nekoliko kandidata od kojih će jedan preuzeti funkciju predsjednika kluba koji ove godine slavi 90. rođendan.

Završni dogovori

Kao najozbiljniji kandidati spominju se nekadašnji kapiten Borca i aktuelni potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević te Duško Milunović, savjetnik predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović. Istina, pojavilo se i još nekoliko imena, ali su neki od njih krajnje neozbiljne opcije koje, sigurno je, na večerašnjoj skupštini neće dobiti povjerenje.

Gotovo je izvjesno da će se i Ljubojević i Milunović naći u novom Upravnom odboru Borca, a na sinoćnjim te današnjim konsultacijama sa čelnicima gradske administracije znaće se ko će od njih dvojice preuzeti predsjedničku, a ko potpredsjedničku funkciju.

“Otvoren sam za sve vrste dogovora. Najvažnije je da budu pronađena najbolja rješenja za klub, a ja sam tu da se uključim još aktivnije i pomognem koliko mogu. Imali smo sinoć konsultacije, biće ih i danas, i tek nakon njih ćemo vidjeti kako će se sve to završiti. Jedno je sigurno, bilo ko da bude izabran, neće moći sam i biće mu potrebna mnogo šira podrška. A, koliko sam čuo, imaće je, što je više nego dobro”, rekao je Ljubojević sa Press.

O svom protivkandidatu, Dušku Milunoviću, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde ima samo riječi hvale.

“O njemu imam zaista pozitivno mišljenje. Već je pomagao Borcu i sigurno je da bi njegov dolazak u klub za sve nas mnogo značio. Kamo sreće da je više takvih ljudi, ne bismo mi sada bili u ovakvoj situaciji”, dodao je Ljubojević.

Vraća se Raspudić

Istovremeno, krenuli su i razgovori s eventualnim pojačanjima, a za sada je gotovo izvjestan povratak iskusnog defanzivca Borisa Raspudića. Uz njega, spominje se još nekoliko imena kvalitetnih i iskusnih fudbalera koji bi sa već postojećim igračkim kadrom mogli da na terenu izbore opstanak u eliti.

Za nedjelju je predviđena i prozivka, a izvršiće je Željko Vranješ, trener koji je sa Banjalučanima završio jesenji dio šampionata. Njemu je, istina, istekao mandat, ali neće biti iznenađenje ukoliko i dalje ostane na mjestu šefa stručnog štaba, mada se, tvrde upućeni, razmišlja i o nekim drugim rješenjima.

Draško Ilić bi glasao za obojicu!

Sada već bivši predsjednik Borca, Draško Ilić, poručio je da su oba kandidata za njegovog nasljednika kvalitetni i provjereni ljudi.

On bi, kada bi mogao, glasao za oba prijedloga.

“Drago mi je da se napokon krenulo sa mrtve tačke, kao i da su kandidati za novog predsjednika zaista ljudi na svom mjestu. Ljubojević je moj dugogodišnji saradnik, dok nam je Milunović već ranije pomogao u momentu kada smo bili u zaista kritičnoj situaciji. Da mogu, glasao bih za obojicu, pa neka se mijenjaju po potrebi. Čuo sam i za ostale kandidate i dobro je da ih je bilo”, istakao je Ilić.

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-konacno-dobija-predsjednika-milunovic-ili-ljubojevic/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot