Gradonačelnik Banjaluke: Grad će pomoći Borcu!

Objavljeno: 12. 1. 2016 u 09:51h

Slobodan Gavranović poručio je da se “Velikanu iz Platonove ulice” može pomoći na razne načine, a jedan od njih je finansijska pomoć, koja je već djelimično obezbijeđena.

Fudbaleri banjalučkog Borca trebalo je da startuju sa pripremama u ponedjeljak, ali je prozivka prolongirana za nedjelju, 17. januar u 10 časova.

Odgađanje starta priprema uzrokovano je neodržavanjem sjednice Skupštine kluba, koja bi konačno trebalo da bude održana u petak. Nakon toga, biće imenovani predsjednik, sportski direktor i direktor kluba, a biće poznat i sastav stručnog štaba, odnosno igrački kadar sa kojim će se ući u nastavak prvenstva, gdje je jedini cilj izboriti opstanak u Premijer ligi BiH.

U godini važnog jubileja, kada crveno-plavi slave 90 godina postojanja, klub se našao u izuzetno teškoj sitaciji, a kao jedino rješenje za izlaz iz teške krize, čelnici Borca vide Grad, odnosno Gradsku upravu.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je za “Press RS” da će Grad učiniti sve da se spasi Borac.

“Kao gradska administracija, ne možemo direktno da se miješamo u rad kluba, ali svakako želimo i možemo da pomognemo na razne načine. Jedan od njih jeste i finansijska pomoć i već smo obezbijedili određena sredstva, koja će na račun Borca biti uplaćivana utvrđenim tempom”, poručio je prvi čovjek Banjaluke.

Potrebno je učiniti mnogo toga kako bi klub sa Gradskog stadiona stao na noge.

“Jedan od razloga sastanka sa čelnicima kluba bio je da vidimo da li su klubu sada neophodna neka sredstva. Ipak, ne smijemo ugroziti ni druge klubove tako što bi ono što je predviđeno za njih davali drugima i zato moramo tražiti neke druge načine kako da pomognemo Borcu”, naglasio je Gavranović.

Nakon sastanka Radne grupe Borca (Draško Žarić, Oliver Gačić i Goran Talijan), zajedno sa trenerom Željkom Vranješom i direktorom u ostavci Robertom Zrilićem, sa načelnicom za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Ljubinkom Dragojević, želja čelnika Borca bila je da Grad predložio nasljednika dosadašnjeg predsjednika Draška Ilića.

“Nećemo u to da se petljamo, niti želimo da biramo novog predsjednika, jer to nije naša obaveza, niti mi na to možemo da utičemo, ali ćemo pomoći u svakom drugom pogledu. Evo, lično sam spreman da razgovaram sa svakim čovjekom koji bi izrazio želju da preuzme tu funkciju, čak i s Draškom Ilićem, ukoliko se ispostavi da bi on bio najbolje rješenje”, poručio je gradonačelnik Grada na Vrbasu.

Iz banjalučkog kluba odlučili su da Gradski stadion vrate u nadležnost Grada Banjaluke. Međutim, Gavranović smatra da to nije dobra odluka.

“Borac mora da nađe sebi izlaz iz ove situacije i, po meni, najbolje bi bilo da sve ostane ovako kako jeste, uz, naravno, mnogo racionalnije gazdovanje objektom. Ali, nije problem da ga grad vrati u svoju nadležnost ukoliko oni ostanu pri svom. Međutim, ukoliko žele da nam ga vrate, onda moraju riješiti svoju dokumentaciju u vezi sa stadionom i sve dugove, a onda će sebe dovesti u situaciju da možda neće imati gdje da igraju utakmice”, zaključio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Sjednica Skupštine FK Borac trebalo bi da bude održana u petak, 15. januara u 18 časova.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/gradonacelnik-banjaluke-grad-ce-pomoci-borcu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot