Niko neće u fotelju Borca

Objavljeno: 30. 12. 2015 u 11:36h

Iako je od Skupštine Fudbalskog kluba Borac na kojoj je ovaj sportski kolektiv ostao bez kompletne uprave prošlo 37 dana, još se nije našao niko ko bi sjeo u predsjedničku fotelju, a kako sada stvari stoje, u dogledno vrijeme ni neće.

Gradska uprava sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem na čelu na sve načine pokušava da u razgovoru sa uglednim privrednicima Banjaluke pronađe rješenje, ali od toga za sada neće biti ništa, jer niko nije zainteresovan da bude predsjednik kluba.

“To je sasvim logično, jer je samo da bi Borac završio sezonu potrebno između 500.000 i 600.000 maraka. I ono što je najgore, vrlo teško će obezbijediti opstanak. Izgledno je da će se klub preseliti u Prvu ligu Republike Srpske, a one koji bi eventualno uzeli vruć krompir u ruke uz pomenuti iznos čeka i dug, koji je sada 15.000.000, a do početka naredne sezone vrlo lako bi mogao da naraste i na 16.000.000 maraka, zbog dugovanja koja bi se u međuvremenu mogla aktuelizovati”, naglasio je naš izvor blizak bivšoj upravi Borca, koji je želio da ostane anoniman.

Jedini koji bar nešto želi da kaže je bivši predsjednik kluba i prvi čovjek Područnog fudbalskog saveza Banjaluka (PFS) Draško Ilić, koji je na Skupštini 23. novembra podnio ostavku.

“Vremena je sve manje, do prozivke, koja je zakazana za 12. januar, ostalo je još samo 13 dana. Mandat aktuelnom stručnom štabu sa Željkom Vranješom na čelu ističe sutra, tako da je neizvjesno i ko će izvršiti prozivku. Nikog nema ni da im produži ugovor ili da eventualno imenuje novi stručni štab. Veliki broj igrača je izvan Banjaluke i ostaje nepoznanica gdje će u nastavku sezone spavati, gdje jesti i ono što je najvažnije, gdje će započeti pripreme, jer je stadion vraćen gradu”, naglasio je Ilić.

Po njegovim riječima moguć je i najcrnji scenario.

“Fudbaleri nisu dobili plate za posljednja dva mjeseca, te postoji strah da će nakon treće neisplaćene plate mnogi zatražiti slobodne papire. Strah me da se i u narednim danima neće desiti ništa i da će se sve neslavno završiti. Svi znamo da Borac, ukoliko želi da nastavi prvenstvo, mora da isplati i potraživanja bivših igrača koja su nedavno stigla u klub i iznose više od 100.000 maraka. Najžalosnije je da se evo već više od mjesec ništa ne dešava i da je kraj Borca, kako sada stvari stoje, neminovan”, dodao je Ilić.

Bilans

U prvom dijelu sezone Borac je u 18 prvenstvenih kola sakupio isto toliko bodova. Banjalučani su zabilježili pet pobjeda, tri remija i deset poraza i nalaze se na 13. poziciji. Za desetim mjestom, koje garantuje opstanak i sada je na njemu Vitez zaostaju pet bodova.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/niko-nece-u-fotelju-borca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot