Prvotimac Borca ističe: Titulu moramo da odbranimo!

Objavljeno: 28. 12. 2015 u 13:01h

Jedan od najiskusnijih rukometaša banjalučkog Borca, Mirko Mikić, tvrdi da u klubu mogu biti zadovoljni urađenim u dosadašnjem dijelu regionalne SEHA lige, da ostaje žal za propuštenom prilikom da izbore nastup u najelitnijem evropskom takmičenju, Ligi šampiona, kao i da je odbrana titule prvaka BiH primarni cilj!

Kada su u pitanju njegovi nastupi, pouzdano lijevo krilo tvrdi da bi sezona bila mnogo bolja da nije bilo problema sa povredama koljena i leđa, ali da se to u igri Borca i nije osjetilo jer ga je sa velikim uspjehom zamijenio mladi Marko Ćeranić.

Što se tiče situacije u klubu, Mikić naglašava da je nova uprava uradila dosta na stabilizaciji i da su igrači sada mnogo rasterećeniji jer nemaju više nikakvih problema osim da dobro rade i prave uspješne rezultate.

“Ako uzmemo u obzir da ljetos nismo znali da li ćemo uopšte i opstati, onda moram reći da je sada sve super. Nova uprava je krenula sa pravim radom, sve je transparentno i odmah su uz nas stali ozbiljni sponzori koji su prepoznali da klub kreće u dobrom pravcu. Naravno, odmah je i igračima lakše, očišćeni su nam dugovi, ostalo ide svojim redom, pa je na nama samo da dobro radimo i pravimo dobre rezultate.”

Koliko si zadovoljan ostvarenim u SEHA ligi?

“Bilo bi mnogo bolje da nismo na početku sezone napravili neke kikseve na mečevima gdje je trebalo da uzmemo bodove. Ipak, uspjeli smo da se u nastavku oporavimo, odigramo neke jako dobre utakmice, pogotovo onu protiv Tatrana, koji smo savladali u momentu kada su Slovaci bili prvi na tabeli. Ostale su nam još četiri utakmice do kraja, i sve četiri igramo u “Boriku”. Protiv Vojvodine i Neksea smo na svom terenu favoriti, a protiv Vardara i Meškova ćemo da se nadigravamo, pa kako bude.”

U Evropi ste imali velike ambicije?

“Tačno, i žao mi je što nismo ostvarili ono što smo svi potajno očekivali, plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Ali, iskreno, mislim da tada nismo bili spremni onoliko koliko smo tada mislili da jesmo. Jedino što smo u Evropi odigrali onako kako treba jeste dvomeč sa Haslumom, a posebno prvu utakmicu u Norveškoj. Poslije nas je holandski OCI Lajons vratio u surovu stvarnost i tu je bio kraj.”

Koliko si zadovoljan svojim igrama?

“Uvijek može bolje, ali sam ove sezone baš imao problema sa povredama. U pitanju su dvije baš ozbiljne stvari, koljeno i leđa, i morao sam dobro da se pazim. Zato je priliku dobio i u velikoj mjeri je iskoristio mladi Marko Ćeranić. Ima ogroman potencijal, napreduje, ali još mora da preleži sve “dječje bolesti”. Vrijedan je, dobro radi, hoće da sluša i siguran sam da će napraviti dobru karijeru.”

Osnovni cilj ostaje odbrana titule prvaka BiH?

“To je realna ambicija jer cijelu sezonu radimo najbolje što možemo da bismo na kraju odbranili duplu krunu. Želimo da budemo stalni učesnik SEHA lige, koja je veoma važna za promociju kluba, a to možemo samo kao prvaci BiH. Međutim, moramo biti, bez obzira na to što smo favoriti, veoma pažljivi i ne smije biti opuštanja. Izviđač i Vogošća pokazuju da imaju kvalitet, tu je i Derventa, i svaka će utakmica biti nezgodna jer će svi svoj maksimum dati baš protiv nas.”

Kalendar: Avgust privukao pažnju!

Ovih dana privukli ste ogromnu pažnju izuzetno provokativnim kalendarom. Kako ste vi to doživjeli?

“Pa, bilo je to potpuno novo iskustvo za sve nas, zaista fino, ali i dosta neobično! Iskreno, bili smo svi dosta skeptični kada smo čuli za tu ideju jer, na kraju krajeva, mi smo sportisti, a ne modeli, ali je na kraju sve ispalo zaista sjajno. Čujem dosta priča o kalendaru, što je, uostalom, i bio naš cilj i mislim da smo uradili dobru stvar za još veću promociju Borca.”

Ženska populacija oduševljena je tvojom fotografijom ispod tuša?

“Bila je ideja da nas trojica odradimo slikanje u svlačionici, ja sam natrčao prvi i Stefan me je poslao pod tuš. Bilo mi je malo neprijatno, ali je Lupino vrhunski profesionalac i sve je uradio zaista vrhunski. Na kraju, krajnji rezultat je prevazišao sva očekivanja, slike su sa mjerom i ukusom, a sve ostalo ostavljam čitaocima na maštu.”

Izvor: pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/prvotimac-borca-istice-titulu-moramo-da-odbranimo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot