Radmila Marković, trener odbojkašica BL voleja: Cilj ostati na četvrtom mjestu

Objavljeno: 24. 12. 2015 u 13:48h

Sedam pobjeda u 11 kola Premijer lige BiH učinak je odbojkašica BL voleja ove sezone, kojima je izuzetno zadovoljna i trener kluba Radmila Marković.

Banjalučanke se nalaze na odličnom četvrtom mjestu, a doživjele su četiri poraza i to od tri najbolje ekipe (Bimal Jedinstva dva puta i po jednom od Gacka i Kule Gradačac).

“U suštini mislim da smo dobili utakmice koje smo trebali dobiti, to jest one za koje smo smatrali da trebamo pobijediti uoči početka sezone. Ovo četvrto mjesto je realno stanje i faktički smo obezbijedili plasman u plej-of. Nadamo se da bismo mogli nekoga da iznenadimo od favorita do kraja ligaškog dijela takmičenja. U tim klubovima uglavnom igraju profesionalni igrači, a mi smo univerzitetski klub. Većina djevojaka studira, a samo dvije su završile i rade. Međutim, nećemo se predati”, kazala je Markovićeva.

U plej-of ide osam ekipa, a sa ovim četvrtim mjestom BL volej bi imao prednost domaćeg terena u četvrtfinalu protiv petoplasiranog sastava.

“Dolazi nam Modriča, koja je trenutno peta i još neke slabije ekipe i realno je da ostanemo na četvrtom mjestu. Takođe, igramo kod kuće sa Gradačcem već u idućem kolu i nadam se da ćemo u duelima sa nekom od prve tri ekipe uzeti barem neki set. Nemamo imperativ pobjeda protiv njih”, dodala je Markovićeva.

Ona je prvo bila pomoćnik Muharemu Skeliću, ali je onda preuzela ekipu 1. novembra kada je pomenuti stručnjak napustio tim. Ekipa će ostati na okupu do sljedeće srijede i onda će na pauzu do 11. januara. Naredni meč u Premijer ligi na programu je posljednje sedmice januara.

“Imamo dovoljno vremena da treniramo na ovoj pauzi i dosta smo već uradili u ovom periodu. Ono što je problem jeste to da naše igračice dolaze sa svih strana i ne pripadaju istoj školi, tako da je to sve teško ukomponovati. Prinuđeni smo da nešto mijenjamo u sistemu igre pošto je drugi tehničar povrijeđen, ali neće biti kadrovskih promjena”, istakla je Markovićeva.

Što se tiče plej-ofa, Bl volej bi realno mogao do polufinala.

“O prevelikim očekivanjima ne bih da govorim, klub nema takve ambicije sa ovom ekipom. Sve zavisi s kim budemo igrali, ali ne bih voljela da to bude Brčko u eventualnom polufinalu. Ostalima možemo pružiti otpor”, zaključila je Radmila.

Premijer liga

  • 1. Gacko     11      11      0        33:4   33
  • 2. Bimal Jedinstvo       11      10      1        31:5   30
  • 3. Kula Gradačac         11      9        2        29:7   27
  • 4. BL volej 11      7        4        22:12 21
  • 5. Modriča         11      6        5        19:19 16
  • 6. Radnik   11      4        7        14:24 11
  • 7. Derventa          11      3        8        10:26 9
  • 8. Sloboda 11      2        9        13:28 8
  • 9. Bihać     11      2        9        9:28   7
  • 10. Bosna    11      1        10      5:32   3

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/radmila-markovic-trener-odbojkasica-bl-voleja-cilj-ostati-na-cetvrtom-mjestu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])