RK Borac oslobođen plaćanja poreza do decembra 2016.

Objavljeno: 17. 12. 2015 u 09:53h

Dobri rezultati Rukometnog kluba Borac M:tel nisu prošli bez pažnje pa je tako Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici odlučila da još jednom odgodi naplatu poreskih obaveza aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

“Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o potrebi privremene odgode naplate poreskih obaveza Rukometnom klubu Borac M:tel iz Banjaluke. Vlada je ovlastila ministra finansija da donese rješenje kojim se odobrava privremena odgoda naplate poreskih obaveza na period do 31. decembra 2016. godine”, stoji u saopštenju Vlade RS.

Ovu vijest su u taboru Banjalučana dočekali s oduševljenjem, te ističu da su veoma zahvalni što im je omogućeno da i dalje rade na ozdravljenju kluba. Rukometnom velikanu i FK Borac je zbog problema s finasijama i dugovanjima Vlada RS u februaru odobrila odgađanje naplate poreza do kraja 2015.

“Ovo je vjetar u leđa ne samo za nas čelnike, nego i za trenera i igrače. Pokazali smo ozbiljnu namjeru da se u što skorijem periodu riješimo dugova i za to će nam trebati vremena, ali smo na dobrom putu”, rekao je Vladimir Branković, direktor velikana iz Gospodske ulice, koji je zatim nastavio:

“Ovim potezom još jednom je postalo jasno da nismo prepušteni sami sebi i ostavljeni na vjetrometini. Želim da zahvalim svima koji su nam ovom odlukom izašli u susret i nisu nam blokirali račun.”

Branković je još jednom podsjetio da je u prethodne tri godine vraćeno oko 1.200.000 KM na ime dugova, te da je trenutni dug na ime poreza oko 600.000 KM.

“Za poraz smo dužni oko 290.000 KM, što je s kamatama naraslo na oko 600.000 KM. Jasno je da ne možemo odmah da isplatimo cijeli iznos duga, ali možemo da počnemo da ga plaćamo, što ćemo i učiniti. Vrlo je bitno to što nam račun nije blokiran jer u tom slučaju niti bi dug za poraz mogao da se naplati niti bismo mi mogli normalno da funkcionišemo”, jasan je direktor “crveno-plavih”, koji je istakao da su mnogi prepoznali dobar rad aktuelne uprave.

Branković je kazao da je cilj čelnika da vrate publiku na tribine “Borika”, ali da se ništa ne može uraditi preko noći. On je svjestan da samo dobre igre i rezultati ekipe mogu da vrate na tribine zaljubljenike u ovaj sport.

“Želimo da vratimo klub na staze stare slave, ali to neće biti lako i svi moramo da budemo strpljivi. Očekuje nas dug proces, ali ne smijemo da odustanemo. Želimo da ‘Borik’ ponovo bude ispunjen do posljednjeg mjesta”, zaključio je Branković.

Promocija kalendara

Promocija novog kalendara RK Borac M:tel zakazana je za petak u 12 časova u Tržnom centru “Konzum”. Kalendar za 2016. godinu je djelo poznatog svjetskog fotografa Stefana Lupina. Snimanje je obavljeno u Banjaluci, a Lupino je pristao da cijeli posao obavi bez novčane nadoknade.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rk-borac-osloboden-placanja-poreza-do-decembra-2016/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])