Problemi FK Borac: Niko ne želi vruć krompir

Objavljeno: 8. 12. 2015 u 09:55h

Usvajanje novog zakona o sportu RS, otpis nenaplativih potraživanja od sportskih klubova, kao i to da lokalne zajednice moraju da preuzmu na sebe održavanje infrastrukture zajednički su stavovi Područnog fudbalskog saveza (PFS) i Gradskog fudbalskog saveza (GFS) Banjaluka.

Nedavno su na sjednici Skupštine FK Borac donesene spomenute tri inicijative, koje su sada podržali i izvršni odbori PFS i GFS na zajedničkoj sjednici. Osim toga, “crveno-plavima” će biti upućen dopis da se angažuju sve strukture kako bi se u što kraćem roku formiralo novo rukovodstvo kluba.

“Stav svih članova je da ne možemo da se ne uključimo u inicijativu jer je klubovima u RS pod znakom pitanja normalno funkcionisanje”, rekao je Draško Ilić, predsjednik PFS Banjaluka.

Ilić je kazao da je inicijativa u vezi s novim zakonom o sportu podržana i da se krenulo u njenu realizaciju.

“Pitanje otpisa nenaplativih potraživanja nije izazvalo nikakvu reakciju i nismo čuli da su u Vladi RS i Ministarstvu finansija raspravljali o ovoj temi. Kada je u pitanju infrastruktura, u slučaju Borca vidimo da niko ne želi vruć krompir jer treba obezbijediti 650.000 KM godišnje za održavanje Gradskog stadiona”, izjavio je Ilić.

Bivši predsjednik banjalučkog premijerligaša istakao je da će na Gradskom stadionu biti isključena struja 12. decembra i osim za ovaj fudbalski klub to će biti udarac i za druge klubove, te administraciju koja se nalazi na stadionu.

“Bićemo prinuđeni da pronađemo alternativno rješenje za kancelarije jer moramo biti na liniji sa FS RS, N/FS BiH, UEFA i FIFA”, kazao je Ilić, koji se osvrnuo na to da je prilikom odlaska sa mjesta predsjednika kluba dobio sponzorsku ponudu iz kompanije “Kiseljak”:

“Željeli su da na flašice Sky Cole stave logo Borca i taj sok bi prodavali na ovoj regiji. Od svake prodate flaše klubu bi pripalo po dva feninga. Iste ugovore, koliko znam, sklopili su sa Željezničarom, Sarajevom i Slobodom iz Tuzle”.

Iz PFS-a i GFS-a su istakli da im nije jasno zašto na inicijative još nisu reagovali iz FS RS i od čelnih ljudi ove kuće fudbala su nakon sjednice Izvršnog odbora zatražili sazivanje tematske sjednice na kojoj bi bili svi predsjednici područnih saveza.

“Vrijeme je da Savez kao krovna kuća fudbala u RS preuzme na sebe obavezu dalje komunikacije sa Vladom RS i resornim ministarstvom. Sastanku se nadamo u što kraćem roku”, rekao je predsjednik PFS-a.

Dejan Travar, predsjednik GFS-a, istakao je da svi u RS moraju da se probude jer mnogi nisu svjesni u koliko teškoj situaciji se nalazi sport u RS, a možda u najtežoj FK Borac.

“Ovaj težak period može da stavi katanac na Borac i sport u RS. Moramo da zaboravimo sve što se radilo u prethodnom periodu i pronađemo najbolje rješenje da spasimo ne samo Borac, nego i cjelokupni sport u RS”, kazao je Travar.

Problem struja

Gojko Đurić, sportski direktor Slobode iz Mrkonjić Grada, kazao je da je najveći problem kluba dug za električnu energiju i komunalije.

“Sloboda je u posjedu stadiona i po svemu sudeći ćemo morati da prebacimo vlasništvo na grad kako bi oni mogli da ulažu i da ga održavaju. Za struju smo dužni između 30.000 i 40.000 KM”, rekao je Đurić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/problemi-fk-borac-niko-ne-zeli-vruc-krompir/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])