Borac m:tel: Ponoviti igru iz Prešova

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 11:00h

Poslije završetka evropskog puta u trećem kolu EHF kupa, rukometaši Borca m:tel nastavljaju takmičenje u SEHA ligi, a večeras će dočekati lidera na tabeli Tatran Prešov (20 časova, ELTA TV).

Višestruki prvak Slovačke ima samo jedan poraz u deset mečeva, a učesnik je i grupne faze Lige šampiona, pa je i večeras favorit za pobjedu. I u međusobnim mečevima su dominantni u odnosu na Borac, jer su ih Banjalučani savladali dva puta u dosadašnjih 11 utakmica. Slovaci su dobili i posljednji duel, krajem oktobra sa 27:26, a trener Borca Boris Dvoršek bio bi zadovoljan kada bi njegovi izabranici ponovili igru iz tog duela.

“U Prešovu smo odigrali možda i najbolju utakmicu u SEHA ligi i želja mi je da to ponovimo. Tada smo odigrali dobro cijelu utakmicu u svim segmentima, te iskoristili činjenicu da su bili oslabljeni neigranjem četiri-pet igrača. Sada su kompletni, a kada je tako, favoriti su na većini utakmica. Bore se za vrh i favoriti su, što govori i sam pogled na tabelu”, rekao je Dvoršek.

Desno krilo Boris Šekarić ističe da je ekipa zaboravila neuspjeh protiv Lajonsa.

“Imaćemo veliki motiv večeras. Oni su vrlo jaka ekipa, savladali su Zagreb i Meškov Brest. Forma im je u usponu, ali ako odigramo kako znamo, mislim da možemo da ih iznenadimo”, rekao je Šekarić.

Poslije ovog duela Borac će do zimske pauze odigrati još tri utakmice i 9. decembra domaćin je Spartak Vojputu, tri dana kasnije gostuje Vaspremu, a 19. decembra Zagrebu. Dvoršek je najavio dublju analizu poslije meča protiv svog bivšeg kluba, ali je već sada jasno da će na polusezoni biti promjena u igračkom kadru.

“Utakmice protiv Lajonsa pokazale su da smo poprilično spori u napadu. Moramo da podvučemo liniju, ali kada realno posložimo činjenice, možda bolje nije ni moglo. Ekipu smo stvarali u hodu, prije Lige šampiona došli su Srđan Trivundža i Mladen Bojinović, onda sam poslije neuspjeha došao ja. Bivši trener je slagao ekipu po svom izboru, ja sam donio svoju filozofiju, ali je bilo premalo vremena. Ne tražim alibi, ali je potrebno da osvježimo ekipu na svim spoljnim pozicijama kako bismo dobili neophodnu brzinu. Ukoliko to uradimo, očekujem mnogo bolji Borac na proljeće”, zaključio je Dvoršek.

SEHA liga

  • 1. Tatran P.        10      9        0        1        339:256      27
  • 2. PPD Zagreb    9        8        0        1        289:211      24
  • 3. Meškov B.       10      7        0        3        313:251      21
  • 4. Vesprem 7        6        1        0        241:147      19
  • 5. Vardar   9        6        1        2        293:249      19
  • 6. Nekse      10      4        0        6        267:274      12
  • 7. Spartak V.      10      2        1        7        255:330      7
  • 8. Vojvodina        11      1        2        8        276:370      5
  • 9. Borac m:tel     10      1        1        8        251:327      4
  • 10. Strumica      10      0        2        8        214:323      2

Nježić u gipsu

Zbog povrede metatarzalne kosti pete mladi Miloš Nježić propustiće preostale četiri utakmice, dok će poslije duela protiv Tatrana i Spartaka na poštedu i Mirko Mikić.

“Nježić će četiri sedmice nositi gips, ali će biti spreman za početak priprema, dok Mikić poslije svake teže utakmice muku muči sa povredom koljena, pa će obaviti detaljne preglede poslije meča sa Spartakom, a priliku u potpunosti dobiće Marko Ćeranić”, rekao je Dvoršek.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-mtel-ponoviti-igru-iz-presova/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot