Slavlje Banjalučana poslije sedam kola

Objavljeno: 30. 11. 2015 u 10:39h

Fudbaleri Borca prekinuli su seriju od sedam poraza i u derbiju začelja 17. kola Premijer lige savladali “fenjeraša” Velež iz Mostara sa 2:1.

Bio je to duel praktično već otpisanih iz elite, u kojem su se “crveno-plavi” bolje snašli i konačno poslije 485 minuta zatresli protivničku mrežu. Taj dugo očekivani pogodak postignut je u 15. minutu, poslije duplog pasa, kojeg su odigrali Elvir Koljić i Ajdin Redžić te natjerali mladog golmana Mostaraca Harisa Volodera na kapitulaciju. Golman “rođenih” ponovo je kapitulirao u 71. minutu, kada nije mogao da spriječi Srboljuba Jandrića da ga savlada. Najljepši potez na utakmici viđen je u 81. minutu. Fudbaler Veleža, a nekada Borca Darko Maletić idealno je centrirao sa desne strane, Dino Gavrić je iz voleja šutirao, ali je čuvar mreže domaćih Bojan Jović uz pomoć prečke spriječio pogodak. U samom finišu utakmice Velež je preko Dine Ćemalovića došao do počasnog gola.

“Konačno smo prekinuli seriju poraza i došli do vrlo važne pobjede. Smatram da smo zasluženo došli do cijelog plijena. Sav posao u ovom susretu trebalo je da završimo još u prvom poluvremenu, ali smo ponovo teško došli do pogotka iako smo stvorili dosta prilika. Sve u svemu možemo biti zadovoljni ovom pobjedom, kojom smo udarili temelj da pokušamo nešto više u nastavku sezone. Sportski je nadati se da ćemo uspjeti da izbjegnemo selidbu u niži rang takmičenja”, naglasio je šef stručnog štaba Borca Željko Vranješ.

Do odlaska na zimsku pauzu Banjalučanima je ostao još meč 18. kola u kome će narednog vikenda gostovati kod novajlije Mladosti iz Doboj Kaknja.

“U prvom dijelu sezone Mladost je na našem terenu uspjela ostati neporažena, a poslije toga ostvarila je niz dobrih rezultata i svrstala se u red ekipa koje su u sigurnoj zoni. Ipak, vjerujem da možemo ostati neporaženi na ovom gostovanju i tako još više povećati šanse za opstanak”, naglasio je pomoćni trener “crveno-plavih” Miroslav Balaban.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/slavlje-banjalucana-poslije-sedam-kola/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot