Treća sreća protiv Lajonsa

Objavljeno: 27. 11. 2015 u 11:31h

Rukometaši Borca m:tel otputovali su sinoć u Holandiju gdje će sutra naveče odigrati revanš meč trećeg kola EHF kupa protiv OCI Lajonsa (19.30 časova).

Uprkos porazu u prvom meču (29:31), Banjalučani vjeruju da je konačno došlo vrijeme za prvo, ali i najvažnije slavlje protiv Lajonsa, s obzirom da su izgubili od Holanđana i u meču za treće mjesto na kvalifikacionom turniru Lige šampiona. Trener Boris Dvoršek vjeruje da je ekipa konačno izvukla pouke i da zna kako treba da igra da bi došla do pobjede od tri gola razlike koji garantuju ulazak u grupu fazu i evropsko proljeće. U oba meča Lajonsi su “pretrčali” Borac i postigli mnogo lakih pogodaka.

“Cilj je da umrtvimo igru i što veći dio meča igramo šest na šest. Ne smijemo da dozvolimo njihovu brzu igru, kontre, brzi centar… Spremali smo se u tom pravcu. Drugi uslov je da smanjimo njihov broj faulova, što znači da moramo da ubrzamo igru u napadu. Oni su čak 62 puta napravili faul nad našim igračima u prvom meču, a mi samo 22. Spoljni igrači moraju da se kreću brže, radili smo na tome i vjerujem da ćemo to pokazati na terenu”, rekao je Dvoršek.

Mnogo prašine podiglo se poslije pres konferencije hrvatskog stručnjaka nakon prvog meča, kada je Stefana Jankovića i Davorina Vujovića označio kao glavne krivce za poraz. Ipak, Dvoršek uvjerava da je atmosfera odlična, a da su javne kritike izazvale pozitivnu reakciju cijele ekipe.

“Zadatak trenera nije samo da pripremi utakmicu i taktiku, ponekad treba i da prodrma ekipu. Svjesno sam izašao s tim u javnost, htio sam malo da isprovociram igrače i dobijem pozitivnu reakciju. Neko to odobrava, neko ne, ali se pokazalo da je moj potez opravdan. Svi momci, a pogotovo njih dvojica, maksimalno su odradili treninge prethodnih dana. Porazgovarao sam s njima nasamo, obavili smo i zajednički razgovor. Znam da svi mogu više i to me je najviše zaboljelo. I sada tvrdim da imamo kvalitet da prođemo dalje. Svlačionica sada diše mnogo bolje, svi smo kao jedan i uvjereni smo u prolaz”, rekao je Dvoršek.

Nježić ne putuje

Mladi Miloš Nježić nije otputovao sa ekipom zbog povrede stopala.

“Svi ostali su spremni i jedva čekaju početak utakmice. Radili smo mnogo na taktici, nekoliko puta odgledali snimak utakmice, znamo gdje smo griješili, ali i gdje su Holanđani tanki. Moramo da smanjimo broj tehničkih grešaka, kojih je u prvom duelu zaista bilo mnogo”, rekao je Dvoršek.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/treca-sreca-protiv-lajonsa/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot