FK Borac bez uprave, stadion vraćen gradu!

Objavljeno: 24. 11. 2015 u 08:26h

FK Borac nije dobio novog predsjednika kluba. Umjesto toga, dosadašnji je otišao, a klub je donio odluku da vrati stadion Gradu Banjaluci.

Vanredna sjednica skupštine FK Borac, koja je prema najavama trebala da bude ključna za budućnost kluba nije donijela željene rezultate. To se moglo nagovijestiti već na samom početku skupštine kada je konstatovano da je prisutno tek 16 od 27 članova skupštine.

Nije se pojavio niko kao kandidat za predsjednika kluba, niti za ostale funkcije u klubu, te je klub definitivno bez uprave. Predsjednik Draško Ilić podnio je dano najavljenu neopozivu ostavku, a samim tim ostao je i bez Upravnog odbora kojim od predsjedava.

Direktor Robert Zrilić i direktor marketinga Siniša Račić, koji su ranije podnijeli ostavke i koje je ranije upravni odbor prihvatio ostaće u tehničkom mandate na tim funkcijama do primopredaje novoj upravi.

Kao i ranijih godina kada su predsjednici podnosili ostavke i ovoga puta formirana je radna grupa, koja je ovog puta nazvana komisija, a koja će u narednom periodu zastupati klub u svim kontaktima sa nadležnim institucijama.

U komisiji koja bi trebala da pronađe rješenje za spas Borca i sazove novu izbornu skupštinu na kojoj će biti izabrana nova uprava kluba su veterani kluba Draško Žarić i Goran Đukić, predstavnik navijača Goran Talijan, te Milan Granula, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i Oliver Gačić iz ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS.

Komisija je izabrana sa 15 glasova za i jednim uzdržanim.

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupština kluba jednoglasno je usvojila zaključak prema kojem se tražihitno donošenje Zakona o sportu, donošenje odluke o otpisu poreskih dugovanja sportkim klubovima jer su ona nenaplativa te regulisanje imovinskih pitanja i infrastrukture sportskih objekata.

“Ovaj klub ne može spasiti ništa drugo osim Zakona o sportu”, rekao je tokom obraćanja delegatima skupstine Draško Ilić.

“Obraćali smo se svim institucijama, predsjedniku Vlade Republike Srpske, predsjedniku RS, gradu i resornom ministru, ministru koji ne zna nabrojati pet sportova”.

“Ići ćemo prema svim klubovima i Savezima i tražiti da se uključe u borbu u koju je danas ušao samo Borac. Tražićemo hitno usvajanje Zakona o sportu, pričaćemo sa svim političkim partijama i onima u vlasti i onima u opoziciji”, naglasio je Ilić.

Tokom rasprave obratio se i pomoćnik ministra Goran Raca koji je rekao da nasrt Zakona postoji već, ali da je potrebna i volja da se on usvoji.

“Radna verzija Zakona o sportu postoji, ali je procedura njegovog donošenja zaustavljena. Pokušao sam ga progurati ali nisam uspio, on postoji, na mom računaru je”, rekao je Raca.

On je dodao da se prema zakonima poreski dug moze odgoditi jednom godišnje i da se to radi svake godine, ali to je samo produženje agonije. Dug svih klubova u RS za porez je između 17 i 18 miliona KM a najveci dužnik je FK Borac.

Na prijedlog sada već bivšeg predsjednika kluba, Draška Ilića, Skupština kluba donijela je odluku o vraćanju Gradskog stadiona Gradu Banjaluci.

Za ovu odlukuglasali su svi prisutni članovi Skupštine osim predstavnika Grada Banjaluka koji je bio uzdržan.

Prethodno je usvojen iizvještaj o radu kluba od 1. juna do 23. novembra.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fk-borac-bez-uprave-stadion-vracen-gradu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot