Trener Borca Boris Dvoršek: Janković i Vujović su igrači bez karaktera

Objavljeno: 23. 11. 2015 u 15:53h

Trener rukometaša Borca m:tel Boris Dvoršek grmio je na svoje igrače poslije poraza od OCI Limburg Lajonsa, a posebno je apostrofirao Stefana Jankovića i Davorina Vujovića.

Banjalučani su najavljivali da će se osvetiti Holanđanima za poraz u meču za treće mjesto na kvalifikacionom turniru, koji je početkom septembra održan u “Boriku”, ali od toga nije bilo ništa i upisali su poraz rezultatom 29:31. Poslije izjednačenog prvog poluvremena, “crveno-plavi” su poveli u drugom poluvremenu, ali nisu izdržali u posljednjih desetak minuta. Gosti su imali “plus četiri” u 52. minutu (28:24) i tada je bilo jasno ko će se radovati na kraju.

“Biću iskren i otvoren pa reći da tri mjeseca ponavljamo iste stvari. Utakmice gubimo na isti način zbog istih igrača. Treba podvući crtu i reći da Trivundža, Obradović, Nikolić i Mikić izgaraju na terenu, daju svojih 200 odsto, stalno vuku i nose ekipu. A gdje su ovi drugi? Ne možete dobiti utakmicu ako imate limitiranog Jankovića na srednjem beku, koji kad počne utakmica ne zna gdje mu je glava. Imali smo dva igrača manje, dva razlike i sekund do povratka našeg igrača, a Janković ne gleda semafor i šutira. Vujović odmara u odbrani, a njih dvojica ne znaju da naprave klik kad je teško da podignu i odigraju najbolje što mogu”, oštro je kritikovao svoje igrače Dvoršek.

On je potom nastavio u istom tonu.

“Kad Trivundža dobije isključenje nemamo pravog srednjeg beka, a Janković to nije. Imamo četvoricu koji nose ekipu i pobijedimo kad Tibor i Damir imaju dobar dan i odbrane 20 lopti. Ovo se stalno ponavlja, jer to su dva igrača bez karaktera, i izvinite na izrazu, nemaju muda. Sa igračem više u napadu bilo je dobro, ali smo sa igračem manje uvijek primili gol. Probali smo sa flasterom i sa 6-0, ali smo uvijek primili gol sa istih mjesta. Cepelin kod Šekarića ili gdje su Janković u Vujović u odbrani. Kvalitet ne možemo izmisliti, već moramo raditi do jedne granice, a kad dođemo do nje, onda moramo mijenjati. Vujović dobro odigra u napadu, a zatim sve prospe u odbrani. Vratimo se da bismo se vratili, a ne da napravimo faul ili prekid. Vujović izgubi loptu i napravi seljački faul. Slabo smo se postavljali bočno i mene bi bila sramota da me frajer prođe jedan na jedan kako je prošao Jankovića”, istakao je Dvoršek.

I pored poraza, on vjeruje u prolaz u grupnu fazu EHF kupa.

“Bili smo svjesni da su Lajonsi jaki. Prije dva mjeseca vodili su sa devet razlike i znali smo da su brzi. Nismo se mogli spremati i govoriti da smo lošiji, već smo morali malo podići atmosferu da motivišemo ekipu, jer tada možeš dobiti i jaču ekipu. Dobro su posloženi i možda smo se malo precijenili. Optimista sam za naredni meč, nismo bez šansi i postavićemo se bolje da dobijemo. Ovo su ekipe koje mogu jedna drugu da pobijede, mada su sada šanse 80-20 za Holanđane”, dodao je Dvoršek.

Poslije Dvoršekovog izlaganja situacije mogu se očekivati promjene u ekipi.

“Ponavljaju se isti problemi. Sve bude dobro na treningu, a na utakmici ništa i to se ne mijenja. Borac je limitiran za ono što hoćemo. Na momente smo igrali dobro kada je Trivundža bio na terenu iako se nije oporavio od viroze. Drugi su sagnuli glavu i otići će kući kao da ništa nije bilo. Moramo to raščistiti i vidjeti da li ti momci hoće ili neće i dovesti nove igrače, jer ne možemo čekati nešto što ne donosi rezultate. Ljudi nabavljaju novac i to moramo opravdati na terenu, što nismo uradili u ovom meču”, kazao je ljutiti Dvoršek.

“Mali dobro glumi”

Srednji bek Borca Srđan Trivundža zaradio je direktan crveni karton u 33. minutu nakon prekršaja nad Lukom Stajnsom, a trener Dvoršek bio je ljut na sudije.

“Iako smo izgubili svojim greškama, ali je crveni karton Trivundže imao veliki uticaj i ovaj mali je odglumio pad i nek to njemu ide na dušu. Nije bio sigurno crveni karton, ali je dobar glumac pa je to odglumio i rekao sam mu poslije utakmice. To nas je dosta poremetilo, jer je Trivundža igrao jako dobro”, rekao je Dvoršek.

Nema rezova do pauze

Direktor kluba Vladimir Branković nije želio da komentariše izjavu trenera Borisa Dvoršeka poslije meča, ali je potvrdio da neće biti nikakvih rezova bar do kraja polusezone.

“Trener je rekao ono što je mislio i poprilično je u pravu. Svima nam je teško zbog poraza, ali ja i dalje vjerujem da možemo proći, pred nama je još jedan meč. Nije vrijeme za rezove, moramo da se skupimo i odigramo što je bolje moguće do pauze, do kada sigurno neće biti nikakvih rezova”, rekao je Branković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/trener-borca-boris-dvorsek-jankovic-i-vujovic-su-igraci-bez-karaktera/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot