Rukometaši Borac m:tel lavovski na Lajonse

Objavljeno: 20. 11. 2015 u 09:57h

Pred rukometašima Borca m:tel u subotu (20.15 časova) je jedna od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba. Banjalučane jedna prepreka dijeli od učešća u grupnoj fazi Kupa EHF i još šest mečeva u Evropi, ekipa OCI Limburg Lajons.

Trostruki uzastopni šampion BiH je prije samo nekoliko mjeseci bio u potpunoj dubiozi, čak je i egzistencija kluba bila u pitanju, a sada ima šansu da izbori učešće u drugom po jačini klupskom takmičenju. Zato mnogi na dvomeč sa holandskom ekipom gledaju kao šansu za povratak na veliku scenu, ali i dodatni podsticaj ka konačnoj stabilizaciji kluba.

“Ovo je šansa za sjajnu promociju kluba, grada i države. Znamo šta donosi prvi meč, nadam se da ćemo uz pomoć navijača uspjeti da savladamo Lajonse. Obećavam da ćemo im se odužiti svojim angažmanom i nadam se dobrim rezultatom. Igrači su zdravi, samo je Srđan Trivundža imao virozu, ali će sve biti u redu do početka meča. Mislim da ćemo odigrati najbolju utakmicu sezone, jer ne vidim da iko od mojih igrača može da podbaci na ovako bitnoj utakmici”, rekao je trener Boris Dvoršek.

Holanđani su dobro poznati banjalučkoj publici, jer su prije dva mjeseca savladali Borac u meču za treće mjesto na kvalifikacionom turniru Lige šampiona (33:29).

“Igraju ligu Beneluksa i pobjeđuju sve redom, a u domaćem prvenstvu mnogo kombinuju sastav i nalaze se na sedmom mjestu. Igraju brzo, najbolji strijelac i vođa ekipe je pivot Ivo Stajns, što znači da imaju igru preko krila i pivota. Dobro su posloženi, ali imaju i slabosti. Šanse su 50:50, ali obećavam veliku borbu kojom ćemo pokušati da izborimo odličnu rukometnu zimu u Banjaluci, protiv, nadam se, što jačih rivala. Oni se zovu Lajonsi, a mi moramo da odigramo kao lavovi da bismo ih izbacili”, rekao je Dvoršek, koji ne želi da prognozira kolika prednost bi Borcu garantovala miran odlazak na revanš, već da je bitno da se njegova ekipa raduje poslije revanša 28. novembra.

Pet puta sa Holanđanima

Prije meča sa Lajonsima ove sezone, Banjalučani su do sada odigrali četiri utakmice protiv ekipa iz Holandije i upisali tri pobjede i dva poraza. U sezoni 2004/05. upisali su pobjedu i poraz u trećem kolu Čelendž kupa protiv Kras Volendama (24:22, 18:28) i prošli sve do četvrtfinala, gdje ih je zaustavio Švajcarski Vaker Tun. U sezoni 2009/10. upisali su dvije pobjede u prvom kolu Kupa EHF protiv Euroteh Beva (28:19, 28:22), da bi u drugom kolu ispali od podgoričke Budućnosti.

Janković

Bek Stefan Janković ispred rukometaša obećava borbu o posljednjeg daha.

“Znamo da nas očekuje teška utakmica protiv nezgodnog rivala. Njihov najjači segment igre je odbrana iz koje postižu mnogo pogodaka. Mogu reći da sam maksimalno motivisan i kao svi igrači jedva čekam da meč počne”, rekao je Janković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rukometasi-borac-mtel-lavovski-na-lajonse/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot