Lajonsi padaju u punom Boriku

Objavljeno: 19. 11. 2015 u 11:53h

Rukometaši Borca m:tel privode kraju pripreme za meč sezone protiv OCI Limburg Lajonsa u trećem kolu kvalifikacija za Kup EHF (subota, 20 časova).

U slučaju prolaska Holanđana obezbijedili bi još šest utakmica u grupnoj fazi i napravili najveći uspjeh na međunarodnoj sceni poslije rata. Jedan od najvećih aduta trenera Borisa Dvoršeka biće srednji bek Stefan Janković. Mladi rukometaš iz predostrožnosti je propustio meč protiv Strumice, kako bi potpuno zaliječio povredu butnog mišića.

“Sve je u redu, povredu više i ne osjećam i već nekoliko dana radim punom parom. Prva utakmica u “Boriku” je jako važna, nadam se da ćemo odigrati najbolji meč u ovoj polusezoni i napraviti solidnu zalihu pred revanš u Holandiji. Potrebna nam je i velika podrška, pa se nadam da će navijači ispuniti dvoranu do posljednjeg mjesta”, rekao je Janković.

Banjalučani o protivniku znaju skoro sve, jer su ove sezone već igrali sa Lajonsima i doživjeli poraz u borbi za treće mjesto kvalifikacionog turnira Lige šampiona.

“Taj meč nije pravo mjerilo, jer smo bili bez energije poslije saznanja da nećemo igrati u Ligi šampiona. Oni su to iskoristili. Od tada se promijenilo mnogo stvari, mnogo smo uigraniji i spremni na sve izazove”, rekao je Janković.

Utakmica koja je odigrana početkom septembra mnogo znači za pripremu dvomeča koji slijedi.

“Znamo kako Lajonsi igraju, forsiraju duboku odbranu 3-2-1, ponekad i 3-3, imaju dobrog golmana i postižu mnogo lakih golova. Posljednjih dana radimo stvarno naporno, pripremili smo se za takav način igre i mislim da ne mogu da nas iznenade. Sa druge strane, mi smo podigli nivo igre, posebno u odbrani i nećemo dozvoliti da nam nametnu svoj stil”, rekao je Janković.

Trener Boris Dvoršek može da odahne, jer će pored Jankovića potpuno spreman biti i Mirko Mikić, koji već duže vrijeme kuburi sa povredom leđa i koljena.

Ulaznice

Prodaja ulaznica za subotnji meč počela je juče, a prema prvim informacijama ide dobro.

“Dobio sam potvrdu da je prodato već nekoliko stotina karata, što je naznaka da će dvorana biti puna. Cijena karte je pet konvertibilnih maraka, a mogu se kupiti na kioscima “Lafka” i u dvorani “Borik”, rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Meč će suditi Slovaci Peter Dvorski i Igor Karlubik.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/lajonsi-padaju-u-punom-boriku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])