SEHA: Borac m:tel POBIJEDIO!

Objavljeno: 15. 11. 2015 u 10:51h

Rukometaši Borca m:tel upisali prvu pobjedu u SEHA ligi! U Boriku je savladana makedonska Maks Strumica 26:21

Banjalučani su ostvarili dugo očekivanu pobjedu u regionalnoj ligi:

Borac m:tel – Maks Strumica 26:21 (14:9)

Prva, toliko željena pobjeda u SEHA ligi stigla je u utakmici 11. kola protiv makedonske Maks Strumice.

Rukometaši Borca dobro su odigrali meč i predvođeni sjajnim golmanom Tiborom Ivaniševićem koji je upisao čak 23 odbrane stigli do prvog trijumfa. Kada je u pitanju golgeterski doprinos pobjedi Trivundža, Ćelić i Nikolić su postigli po četiri, a Obradović, Mikić i Vujović po tri gola.

Ipak, bilo je perioda nešto slabije igre u kojima su dozvolili protivniku da se vrati u igru i priđe na dva gola prednosti.

Upravo u takvoj situaciji bili su na 20:18, kada je Strumica zaprijetila da će meč uvesti u potpuno neizvjesnu završnicu.

To se međutim nije desilo, Sokolov je zaradio isključenje, a mladi Miloš Nježić povisio je na 21:18. Držao je Borac tu prednost u finišu, a kada je na 23:19 poslije gola Obradovića, golman Borca Ivanišević upisao svoju 22. odbranu bilo je jasno da je sve gotovo.

Obradović i Ćeranić su potom odveli Banjalučane do 24:19, a gosti su do kraja meča uspjeli tek da smanje na konačnih 26:21.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Borca, a na odmor se otišlo pri rezultatu 14:9, što je bila  ujedno i najveća prednost Banjalučana u dotadašnjem toku meča.

 Na golu Borca m:tel vrlo raspoložen je bio Tibor Ivanišević koji je sa 13 odbrana u prvih 30 minuta bio najzaslužniji za to što je Borac imao ovu prednost, te što gosti nijednom nisu izjednačili.

Raspoložen je i iskusni Srđan Trivundža koji je postigao četiri gola.

Borac je poveo na startu 5:2, poslije čega je trener gostiju morao da zatraži tajm aut, poslije kojeg je Maks Strumica prišla na 6:4. Mogli su Makedonci i na samo gol zaostatka, ali je Ivanišević sjajno odbranio zicer Majiću i Borac je uskoro povisio na 9:5., igrao se 22. minut.

Maks Strumica je smanjila na 9:7, a potom se Borac ponovo odlijepio na 13:8 golom Ćelića, pa je uslijedio novi tajm aut makedonske ekipe. Do kraja prvog dijela viđen je po jedan pogodak na obje strane.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/seha-borac-mtel-pobijedio/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot