Predsjednička fotelja FK Borac i dalje čeka nasljednika

Objavljeno: 12. 11. 2015 u 11:54h

Direktor Radio-televizije Republike Srpske i predsjednik Teniskog saveza RS Draško Milinović demantovao je da će preuzeti funkciju predsjednika FK Borac, dok je Branko Kovačević istakao da uvijek stoji na raspolaganju klubu, ali da ne vjeruje da bi uskoro mogao doći na čelo “crveno-plavih”.

Borac je početkom sedmice ostao bez direktora Roberta Zrilića, koji je podnio neopozivu ostavku, a definitivni odlazak iz kluba najavio je i predsjednik kluba u ostavci Draško Ilić. Njih dvojica bi 23. novembra na Izvještajno-izbornoj skupštini kluba definitivno trebalo da odu sa tih funkcija. Odmah nakon njihovih ostavki počelo se pričati o eventualnim zamjenama. Prva opcija je bio Milinović, ali čini se da on neće doći na Gradski stadion.

“Zaista sam iznenađen informacijom koja se pojavila u medijima o tome da sam jedan od kandidata za predsjednika FK Borac iz Banjaluke. Niko od nadležnih u fudbalskom klubu, niti bilo ko drugi, nije kontaktirao sa mnom kada je riječ o ovom pitanju, niti je o tome uopšte bilo razgovora. Osim toga, postojeći poslovi ne omogućavaju mi da se u dovoljnoj mjeri posvetim drugim obavezama. Uvjeren sam da će nadležna tijela FK Borac izabrati rukovodstvo koje će biti u stanju da odgovori na izazove i poteškoće sa kojima se Fudbalski klub Borac iz Banjaluke suočava”, istakao je Milinović.

Borac će tako vjerovatno još neko vrijeme biti bez čovjeka koji će doći na čelo kluba i uhvatiti se u koštac sa velikim problemima koji su prisutni u redovima “crveno-plavih”. Zbog toga će biti dosta teško naći nekoga ko u ovom trenutku želi doći na užareno mjesto u banjalučkom klubu. Kao druga opcija za predsjednika Borca spominjao se vlasnik kompanije “Horizont” i nekadašnji fudbaler Branko Kovačević. Međutim, i on ne vjeruje da se nešto može riješiti do Skupštine, ali ostavlja mogućnost da nešto bude dogovoreno u narednom periodu.

“Sa ljudima iz Borca uvijek razgovaram jer je to moj klub, ali izbor predsjednika je stvar članova Skupštine i prvenstveno grada, koji se ne može isključiti iz te priče. On ne može dići ruke od Borca, a većina uprave su njegovi odbornici. Što se tiče mog dolaska u Borac, to je preozbiljna priča da bi se tako brzo rješavala. Moramo napraviti kvalitetan program, dugotrajan, svi da stanu na stranu Borca. Ne smatram katastrofom ni ispadanje iz lige. Za Borac sam uvijek na raspolaganju, ali daleko je još od bilo kakvog dogovora. Lako je nešto prihvatiti pa se onda ne javljati na telefon”, istakao je Kovačević.

Bar što se tiče ova dva kandidata, Borac teško da će riješiti pitanje predsjednika do 23. novembra i ostaje pitanje da li će se pojaviti neko treći ili će možda Ilić još neko vrijeme ostati na čelu “crveno-plavih”, jer je već nekoliko puta ponovio da ne želi da ostavi klub bez zamjene.

Ilić: Loše da nema kandidata

Doskorašnji predsjednik Borca Draško Ilić istakao je da sa raduje što postoje neke opcije za njegovog nasljednika i da se polako sprema za Izvještajno-izbornu skupštinu.

“Čitam u štampi da se pominju imena mojih nasljednika, što znači da će se neke stvari desiti. Vrlo je loše da nema kandidata za predsjednika, a za sve ljude što su spominjani imam visoko mišljenje. Volio bih da neko od ozbiljnih ljudi dođe u Borac da pokuša da riješi ovaj problem”, kazao je Ilić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/predsjednicka-fotelja-fk-borac-i-dalje-ceka-nasljednika/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])