Za EHF kup nedostaje 150.000 maraka

Objavljeno: 10. 11. 2015 u 14:34h

Pred rukometašima Borca m:tel još je jedna prepreka do grupne faze EHF kupa, holandski tim OCI Limburg Lajons, ali u Upravi kluba razmišljaju korak unaprijed, tačnije kako da prikupe novac potreban za eventualni nastup u grupnoj fazi.

U slučaju da prođu ekipu koja ih je savladala u meču za treće mjesto kvalifikacija za Ligu šampiona (29:33), Banjalučani za šest mečeva u grupi moraju da pronađu najmanje 150.000 maraka, koje u ovom trenutku nemaju.

“Imamo zatvorene planirane troškove za kvalifikacije, ali već sada moramo da razmišljamo kako da obezbijedimo sredstva koja nam nedostaju. Plasman u grupnu fazu predstavljao bi veliki rezultat za Borac i Banjaluku, ali i Republiku Srpsku, te BiH. Samo na organizaciju utakmica i tri gostovanja potrebno nam minimalno 150.000 maraka. Konstantno ulažemo napore za pronalazak novca, ali bez pomoći institucija svih nivoa vlasti sve ide mnogo teže. Zbog toga ćemo se, u idućih nekoliko dana, svima obratiti za pomoć”, rekao je član uprave kluba Vladimir Blagojević.

Stabilizacija kluba u posljednje tri godine ide svojim tokom. Vraćeno je više od 1,2 miliona maraka duga, a klub konačno nesmetano funkcioniše.

“Ne želimo da idemo grlom u jagode. Svi vjerujemo da ćemo na terenu izboriti učešće u drugom najjačem takmičenju u Evropi, jer su procjene da smo jači od holandskog tima. Ali, ukoliko ne budemo imali novac možda je bolje da se strpimo, jer stvaranje jakog kluba ne može da se desi preko noći. Ipak, vjerujem da ćemo naći ta sredstva i da će publika moći da uživa u bar tri jake utakmice na domaćem terenu, kao i igrama naših mladih rukometaša, koji su se talentom i kvalitetom probili do prvog tima”, rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Prvi meč Borca i Lajonsa na programu je 21. novembra u “Boriku”, a revanš sedam dana kasnije u Holandiji.

Saračević

Borac, i sport uopšte, u subotu je izgubio velikog sportskog radnika i člana jedne od prvih generacija Borca Hamdiju Saračevića

“Ovim putem izražavamo saučešće porodici koja je mnogo dala Borcu i rukometu”, rekao je Blagojević.

Kremacija i sahrana Hamdije Saračevića biće obavljena sutra u 12.15 časova na groblju “Mirogoj” u Zagrebu.

Kalendar

Poznati hrvatski fotograf Stefan Lupino završio je fotografisanje rukometaša za kalendar 2016. godine.

“Ne želimo još da otkrivamo detalje, ali smo prezadovoljni kako je sve ispalo. Fotografije su stvarno vrhunske, Lupinove ideje nevjerovatne, a iznenadili su i rukometaši, koji su bili potpuno opušteni tokom fotografisanja”, rekao je Branković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/za-ehf-kup-nedostaje-150-000-maraka/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot