Nastup Borca m:tel u Kupu EHF pod upitnikom!

Objavljeno: 9. 11. 2015 u 15:35h

Nadležne institucije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine moraće da podrže šampiona BiH kako bi mogao da nastupi u Kupu EHF, stav je Uprave RK Borac m:tel.

eh1

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel imaju istorijski priliku da zaigraju u Kupu EHF, a da li će u tome uspjeti, nažalost, ne zavisi od njih samih.

Crveno-plavi će pokušati da se domognu nastupa u ovom takmičenju u dvomeču protiv Limburg Oci Lajonsa, ekipe sa kojom su se već sastajali u kvalifikacijama za Ligu šampiona i koja ih je porazila u meču za treće mjesto 33:29.

Ipak, da bi mogli da razmišljaju o nastupu u EHF Kupu, potrebna im je i podrška nadležnih institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, bez čije pomoći RK Borac m:tel teško da može izgurati nastup u veoma jakom i finansijski zahtjevnom takmičenju.

Banjalučane pritišću dugovi iz ranijeg perioda, što je na današnjoj konferenciji za medije po ko zna koji put ponovio direktor Vladimir Branković.

“Mi smo pozitivan primjer kako sporski kolektiv uz veliki trud, energiju i maštu može da se vrati u normalne tokove. Uspjeli smo da obezbijedimo budžet za ovu sezonu, normalno funkcionišemo, ali su nam potrebna dodatna sredstva kako bismo nastupili u Kupu EHF-a. Mi ih trenutno nemamo”, rekao je Branković, naglasivši da je Borac m:tel u proteklom periodu sanirao oko dva miliona KM starog duga.

eh2

Član Uprave Banjalučana Vladimir Blagojević naglasio je da je za učešće u grupnoj fazi Kupa EHF potrebno mnogo novca, ali da bi se on na kraju isplatio, s obzirom da bi to mnogo značilo na promociji Banjaluke, Republike Srpske i BiH.

“Potrebno nam je oko 15.000 KM i zbog toga moraćemo da se obratimo predsjedniku Republike Srpske, Vladi, ali i Savjetu ministara BiH za pomoć. Iskreno se nadamo da će nadležne institucije prepoznati značaj ulaska Borca m:tel u grupnu fazu Kupa EHF i da ćemo uspjeti da obezbijedimo neophodan novac”, poručio je Blagojević.

Borac m:tel i Limburg Oci Lajons prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Kup EHF odigraće 21. novembra u “Boriku”, a revanš je sedam dana kasnije u Holandiji.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/nastup-borca-mtel-u-kupu-ehf-pod-upitnikom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])