Borac pred Vesprem: Moramo malo i na bezobrazluk

Objavljeno: 27. 10. 2015 u 13:48h

Trener Borca m:tel Boris Dvoršek ističe da njegova ekipa mora da da sve od sebe protiv favorizovanog Vesprema. “Treba nam malo i sportskog bezobrazluka”, poručio je.

Rukometna poslastica u srijedu očekuje Banjalučane pošto u goste Borcu m:tel dolazi mađarski Vesprem.

O snazi Vesprema dovoljno govori sastav ekipe sa imenima poput Nađija, Ilića, Cajca, Alilovića, Ugaldea, Rodrigeza, Palmarsona… te činjenica da su prošlogodišnji finalisti Fajnal fora lige šampiona.

Ovaj zaostali meč četvrtog kola SEHA lige igra se u srijedu od 19 časova u dvorani Borik, a trener Borca Boric Dvoršek uprkos tome što samo biranim riječima govori o protivniku želi da crveno-plavi ostave srce na terenu.

“Pred nama je veliki protivnik, ekipa koja je definitivno jedan od najvećih favorita za titulu osvajača Lige šampiona, ekipa koja igra sjajan rukomet, ekipa koja maršira Ligom šampiona, igra sjajan rukomet, igra sjajnu odbranu, ima sjajne igrače i sigurno je favorit u sutrašnjoj utakmici. Mi imamo obavezu da odigramo jednu dobru utakmicu, volio bih da ekipa izgleda sutra kao što je izgledala protiv Hasluma ili u Prešova, a ne bih volio da izgleda nikada više kao što je izgledala u Novom Sadu. Očekivanja su da odigramo dobru utakmicu, da se borimo, da budemo frajeri, da budemo malo i pokvareno ako treba, da imamo taj jedan sportski bezobrazluk i da pokušamo koliko god je to moguće parirati Vesprem, bar u nekom dijelu utakmice”, rekao je Dvoršek.

Trener Borca m:tel poslije duela sa Tatranom u Prešovu bio je zadovoljan uprkos porazu i želi da se ta igra ponovi.

“Želja je da nastavimo niz, odigrali smo u ovih sedam dana dvije dobre utakmice i želimo da to ponovimo, želim maksimalan pristup, maksimalnu borbenost i želju da se pokažemo protiv tako velike ekipe kao što je Vesprem. Želja mi je da igramo svoj rukomet, brzi rukomet kao što smo igrali u Prešovu i da igrači pokažu sve što mogu, a siguran sam da ćemo za mjesec, mjesec i po igrati malo bolje kada obavimo više treninga”.

Trener Banjalučana na raspolaganju će imati sve igrače, a samo je upitan nastup Mirka Mikića koji ima problema sa koljenom, leđima i virozom. Dvoršek očekuje i da publika dođe u velikom broju.

“Očekujem punu dvoranu, da ljudi dođu hrpu dobrih igrača na jednom mjestu i da vide jednu poletnu ekipu Borca koja će parirati jednom borbenošću, da vide jedan vrhunski tim kao Vesprem. Ovo bi mogla prilika da pokažemo i neke naše mlade igrače, da dobiju koju minutu protiv Vesprema. Imamo mladih igrača, tu mislim i na Bubića i na Mijatovića i da oni dobiju svoje minute protiv ovakvog protivnika. Očekujem dobru utakmicu i da svi uživamo u rukometu sa puno dobrih igrača, puno dobrih poteza i da dvorana bude puna”, rekao je Dvoršek.

Slična očekivanja ima i srednji bek Borcva m:tel Stefan Janković.

“Sutra nas očekuje jedna od najtežih utakmica u SEHA ligi. To je ekipa sastavljena od svjetskih zvijezda. Što se tiče taktike, oni u rukometu mogu da kombinuju sve, i u odbrani i u napadu. Znamo da nas očekuje izuzetno teška utakmica, nadam se da ćemo ponoviti igru protiv Prešova i Hasluma i pozivam sve navijače i ljubitelje rukometa da dođšu gledati jednu od najboljih ekipa u Evropi”, rekao je Janković.

Šta je sa Bojinovićem?

“Postoji priča da će on u Francusku, sigurno je da ima nešto od toga, ali zasad se ne zna ništa konkretno. Vidjećemo poslije popodnevnog treninga, zasad ćemo reći da će biti u sastavu, vidjećemo da li će igrati ili ne. Riješiće se to s Bojinovićem kroz nekoliko dana”, rekao je trener Borca Boris Dvoršek.

Budi osmi igrač!

Utakmica Borac – Vesprem izabrana je za promociju kampanje “Budi osmi igrač”, kampanja je zvanično počela u nedjelju, a završava se 10. novembra. Cilj je uključiti što više navijača u komunikaciju na društvenim mrežama koristeći hashtag #be8player, a time ujedno promovisati zajedništvo i prijateljstvo na tribinama te nultu stopu tolerancije prema nasilju.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-pred-vesprem-moramo-malo-i-na-bezobrazluk/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])