Na takmičenju u sportskom penjanju u Banjaluci 40 takmičara

Objavljeno: 26. 10. 2015 u 08:52h

Banjaluka je juče ugostila takmičare na drugom juniorskom kupu u sportskom penjanju.

Kup je održan u sali Sokolskog doma u organizaciji Penjačkog kluba “Solo” i Planinarskog saveza Republike Srpske, a učestovalo je 40 takmičara iz Banjaluke, Foče, Sarajeva, Mostara, Sanskog Mosta, Zenice, od kojih su najmlađi penjači imali svega šest godina, a najstariji 18 godina.

Damir Misija, predsjednik PK “Solo”, kazao je da se juniorsko takmičenje u penjanju organizuje već drugu godinu zaredom  u Banjaluci.

“Na kupu su učestvovali takmičari u šest starosnih kategorija. Naše kolege iz  Subotice i Beograda nisu nam se mogle pridružiti zbog pomjeranja termina njihovog državnog takmičenja. Zbog svega toga ostali smo uskraćeni za dolazak četiri penjačka društva”, istakao je Misija.

Jedna od takmičarki, četrnaestogodišnja Andrea Sparavalo iz Sarajeva, koja dolazi iz  PK “No Comment”, bavi se penjanjem već tri godine.

“Penjanje sam zavoljela zbog toga što jako volim prirodu. Muškarci za ovaj sport imaju veću fizičku spremnost, ali mi mlade djevojke uz pomoć dobrih tehnika možemo biti i bolje. Treniram tri puta sedmično po dva časa. Ovaj vid rekreacije ne oduzima mi mnogo vremena, jer kada se nešto voli, ništa nije teško”, kazala je  Sparavalo.

Grad Banjaluka je podržao ovu sportsku manifestaciju.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/na-takmicenju-u-sportskom-penjanju-u-banjaluci-40-takmicara/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot