Borac bez “bijele zastave” u Slovačkoj

Objavljeno: 23. 10. 2015 u 14:53h

Za rukometaše Borca m:tel nema odmora jer već u nedjelju (18 h) gostuju slovačkom Tatranu u Prešovu u zaostaloj utakmici prvog kola SEHA lige.

Banjalučani u ovom takmičenju nisu pružili ni približno od svojih mogućnosti jer nakon šest odigranih utakmica imaju samo jedan osvojen bod i ubjedljivo su posljednji na tabeli.

I ovo nedjeljno teško gostovanje u Slovačkoj, nikako nije prilika za „vađenje“ posebno nakon loše partije u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Ipak, u taboru crveno-plavih smatraju da neće otputovati s „bijelom zastavom“ niti će se favorizovanom učesniku Lige šampiona predati bez borbe.

„U ovoj utakmici Tatran je sigurno favorit, ali mi želimo da im pružimo sto jači otpor. Želim da odigramo kao što smo igrali protiv Hasluma u EHF kupu, a ono što nikako ne smijemo ponoviti je igra protiv Vojvodine u Novom Sadu“, rekao je trener Banjalučana Boris Dvoršek.

Zagrepčanin na klupi „Velikana iz Gospodske“ se osvrnuo i na ubitačan ritam odigravanja susreta.

„Ono sto nam još ne ide na ruku je raspored utakmica u SEHA ligi, po kojem smo do sada odigrali samo jednu utakmicu u Banjaluci, a sve ostale bile su gostujuće, tako da zbog toga i imamo ovaj manjak bodova. Međutim, nije nam to nikakav alibi, Borac mora podići svoju igru na viši nivo i igrati bolje i na gostovanjima. Što se tiče Tatrana to je ekipa koja igra Ligu šampiona i trenutno su bolji od nas, ali naša je želja da im u nedjelju pružimo jak otpor i eventualno pokusamo doći do iznenađenja“, dodao je strateg crveno-plavih.

bg2

Snage Slovaka svjestan je i rukometaš Banjalučana Stefan Janković, ali je naglasio da će ekipa dati maksimum za što povoljniji rezultat.

„U nedjelju gostujemo Tatran Prešovu i znamo da se radi o izuzetno jakom protivniku koji igra Ligu šampiona. Mislim da su njihovi glavni aduti mogućnost rotacije na svim pozicijama. Znamo koliko će nam biti teško ovo gostovanje, ali sigurno je da tamo ne idemo sa ’bijelom zastavom’. Daćemo sve od sebe za što bolji rezultat“, naglasio je srednji bek Banjalučana.

Utakmica između Tatrana, koji na šest odigranih mečeva ima skor od četiri pobjede i dva poraza, i Borca igra se u nedjelju s početkom u 18 časova.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/borac-bez-bijele-zastave-u-slovackoj/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])