Rekreativo na “La Masiji” ispisao istoriju! (Foto)

Objavljeno: 21. 10. 2015 u 07:27h

Dječaci iz banjalučkog kluba Rekreativo odigrali su u utorak dvije istorijske utakmice sa slavnom Barselonom!

Uprkos velikom entuzijazmu dječaka iz banjalučkog naselja Česma, rezultati očekivano nisu bili na nivou njihovih želja jer je katalonski gigant jednostavno prejak čak i u uzrastima od devet i 11 godina.

Devetogodišnjaci su u “La Masiji” poraženi sa 9:0, dok su dvije godine stariji vršnjaci uknjižili još ubjedljiviji poraz od 15:0, ali uprkos svemu osmijesi su dominirali na njihovim licima jer su u proteklih nekoliko dana doživjeli brojne avanture i stekli uspomene za cijeli život.

A rezultati su im u takvim okolnosti najmanje važni, uostalom, riječ je o prijateljskim utakmicama. To je više nego dovoljno: mali Rekreativo i velika Barselona su sportski prijatelji!

I mladi Katalonci su bodrili Rekreativce i čestitali im na fer i korektnoj igri, trudu i zalaganju koje su uložili na susretima uz želju da se u budućnosti ponovo nekad sretnu, zašto ne i u gradu na Vrbasu!

Predsjednik Rekreativa Goran Arbutina istakao je da ovo velika škola za mali banjalučki klub, koji će naučiti lekciju iz ovih “poraza” i nastaviti s daljim radom kako bi što više napredovao i u igračkom, ali i organizacionom smislu.

“Sama činjenica da smo otišli u Barselonu, gledali utakmicu na ‘Nou Kampu’, vidjeli muzej Katalonaca i stekli još mnogo uspomena dovoljno je veliki uspjeh za naš klub. Poneko dječije srce je na kratko možda bilo i malčice razočarano, ali sam im brzo vratio osmijehe na lica ‘jer onaj ko ne zna da gubi, nikad neće moći da osjeti slast pobjede'”, rekao je prvi čovjek Rekreativa.

Njegov brat Zoran Arbutina, koji je trener klinaca, naglasio je da protiv takvog tima jednostavno nije moguće odigrati bolje, barem dok se Rekreativo dodatno ne osnaži.

“U ovom trenutku, najvažnije je da smo odigrali dvije utakmice sa dječacima koje ćemo za koju godinu gledati na televiziji i koji će postati neki novi, ako ne Lionel Mesi, onda barem Đerar Pike, Karles Pujol ili Andres Inijesta”, rekao je trener Rekreativa.

Podršku za dalji rad, Rekreativo je dobio i od sportskog direktora omladinske škole Barselone Đordija Roure, koji je prisustvovao objema utakmicama u “La Masiji”. Inače, riječ je o treneru koji bio pomoćnik Tita Viljanove.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/rekreativo-na-la-masiji-ispisao-istoriju-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])