KUP EHF: Borac m:tel superiorno ide dalje! (Foto)

Objavljeno: 19. 10. 2015 u 07:31h

Rukometaši Borca m:tel izborili su plasman u treće kolo Kupa EHF nakon što su slavili i u revanšu protiv norveškog Hasluma – u dvorani “Borik” rezultatom 31:25 (15:14)!

Poslije minimalnog trijumfa u Norveškoj (28:29), Banjalučani su u nedjelju uveče pred svojom publikom ponovo nadigrali Haslum i zasluženo izborili plasman u narednu rundu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Poslije izjednačenog prvog poluvremena u kojem je Haslum vodio sa dva razlike, uslijedila je serija od 4:0 Borca u 20. minutu (14:12), pa je prvih 30 minuta okončano sa praktično „egalom“, iako je prednost bila minimalna na strani crveno-plavih (15:14).

U nastavku, ekipa Borisa Dvoršeka je krenula da „melje“ od 39. minuta pogotkom Srđana Trivundže za „plus tri“ i tada je trener gostiju osjetio da minutom odmora mora da spriječi nalet „Velikana iz Gospodske“.

Ali ne samo da u tome nije uspio, već je odbrana Borca dodatno zbila redove, a „razbranio“ se i golman Tibor Ivanišević, pa je vođstvo počelo ozbiljno da raste.

rk2

Pogađali su tada Branislav Obradović, nekoliko puta, Mladen Bojinović, Stefan Janković, Davorin Vujović, ali je najveće ovacije publike pobrao mladi Miloš Nježić, čija je „bomba“ s 10 metara podigla cijelu dvoranu na noge.

U posljednjih 10 minuta bilo je jasno da Borac ne može nikako da izgubi, pa je Dvoršek pružio šansu i mlađim igračima.

Najbolji u ekipi Banjalučana bio je Mladen Bojinović sa sedam golova, Obradović je postigao gol manje, ali je prvo ime utakmice ipak bio golman Tibor Ivanišević sa 17 odbrana!

Kod gostiju iz Norveške najefikasniji je bio August Baskar Pedersen sa sedam i Joakim Patrikson sa šest pogodaka.

Izvor: Mondo / Foto: Vedran Ševčuk / Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kup-ehf-borac-mtel-superiorno-ide-dalje/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot