San se ostvaruje – Rekreativo ide u Barselonu! (Foto)

Objavljeno: 9. 10. 2015 u 10:25h

Dječaci iz Fudbalskog kluba Rekreativo ostvariće san svakog fudbalera – igraće protiv velike Barselone!

Slavni katalonski klub prije 16. septembra uputio je poziv Rekreativu za odigravanje dvije prijateljske utakmice dječaka od 9 do 11 godina, ali odlazak u Barselonu bio je neizvjestan jer je trebalo prikupiti značajna finansijska sredstva.

Klub je zbog toga pokrenuo i kampanju #SanjamBarselonu, a nakon dvadesetak dana stiže senzacionalna vijest – mali Rekreativo ide u Barselonu!

Priča o odlasku djece iz Rekreativo Kombank škole fudbala na utakmicu protiv Barselone neće ostati nedosanjan san.

Snovi malih Rekreativaca se ostvaruju i oni će 20. oktobra u trening kampu Barselone igrati utakmicu života.

“Izuzetno nam je drago što konačno možemo reći da smo uspjeli da obezbijedmo potreban budžet i da će djeca iz Rekreativo Kombank škole fudbala otputovati na utakmicu sa Barselonom. Generalni pokrovitelj je Predsjednik Republike Srpske kojom se ovom prilikom zahvaljujemo na podršci. Naš odlazak u Barselonu podržaće i Grad Banjaluka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, te srpski član Predsjedništva BiH“, rekao je Goran Arbutina, predsjednik FK Rekreativo.

Odlazak u Barselonu, kako je istakao, ne bi bio moguć bez podrške kompanija i pojedinaca koje su prepoznali značaj ovog događaja i pomogli ovaj izuzetan projekt za djecu.

“Generalni sponzor odlaska djece u Barselonu je Banjalučka pivara, s kojom imamo odličnu saradnju i koja je još jednom pružila podršku Rekreativu. Zlatni sponzor je kompanija m:tel, koja je kao i mnogo puta do sada imala razumijevanje za projekte koji se tiču djece. Naše putovanje pomogli su i Nova banka Banjaluka, Konzum, Krajina osiguranje, kao preduzeća Entering, PlusMedia i Eurosan. Zahvaljujemo se sponzorima i donatorima, te brojnim pojedincima koji su svojim uplatama pomogli odlazak na utakmicu protiv Barselone. Bez njih ovo ne bi bilo moguće”, rekao je Arbutina.

Ekspedicija FK Rekreativo krenuće na put 16. oktobra u Barselonu, gdje će boraviti četiri dana i 20. oktobra odigrati dvije prijateljske utakmice u trening centru Barselone.

Mališani iz Rekreativa obići će čuvenu fudbalsku akademiju “La Masija”, stadion Kamp Nou, dvoranu „Blaugrana“ i naravno sam grad Barselonu.

Mladi fudbaleri Rekreativa oduševljeno su dočekali potvrdu da idu u Barselonu, a sada vrijedno treniraju i spremaju se kako bi svoj klub, grad i zemlju predstavili u najboljem svjetlu.

Protivnik je veliki, samo ime velike Barselone kod svih u svijetu izaziva strahopoštovanje. Treme kod dječaka iz Rekreativa naravno ima, ali straha, kako ističu nema.

“Jako mi je drago što idemo da igramo protiv Barselone. Želim da vidim Barselonu, njihov stadion i gdje treniraju, a želim da na utakmici protiv njih zabijem gol”, kaže mali Boris Brus, jedan od uzdanica ekipe 2006. godište.

Još veći optimista je i Dejan Vukoja, član generacije 2004. godište. Kaže da se on i njegova ekipa neće predati, niti će se samo braniti protiv velike Barselone. Naprotiv!

“Borićemo se i truditi da odigramo što bolje, a nadam se da ćemo pobijediti 3:0”, kaže Vukoja.

Bez obzira kakav bude rezultat biće ovo veliki uspjeh za amaterski fudbalski klub Rekreativo, ali i naš sport u cjelini, jer priliku da igra protiv Barselone dobije tek mali broj fudbalera i klubova.

MONDO će putovati sa Rekreativom u Barselonu i ispratiti ovu veliku utakmicu, ali donijećemo vam i priče sa stadiona Kamp Nou, te čuvene akademije “La Masija”.

Izvor: Mondo / Foto: Vedran Ševčuk

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/san-se-ostvaruje-rekreativo-ide-u-barselonu-foto/||claudebot