Više luksa, a manja potrošnja struje u Sportskom centru Borik

Objavljeno: 1. 10. 2015 u 08:15h

Hram sporta, Sportska dvorana “Borik” dobila je najsavremenije osvjetljenje, u šta je uloženo 186.000 KM.

Potvrđeno je to “Glasu Srpske” u upravi ovog sportskog centra.

“Na ovaj način riješen je dugogodišnji problem. Osim što je raniji sistema rasvjete zastario, jer je postavljen prije 41 godinu, on je bio i preveliki potrošač električne energije. Za sat rada trošio je oko 60 kilovata, dok novi sistem omogućava podešavanje. Sada smo dobili osvjetljenje sa više luksa, a manjom potrošnjom”, rekli su u upravi ovog sportskog centra.

Objasnili su da će za vrijeme treninga sportskih klubova, kada nije potrebna prevelika osvijetljenost, kao u vrijeme utakmica, priredbi ili TV prenosa iz dvorane, novo osvjetljenje trošiti svega tri kilovata u jednom satu.

“Kada to događaji diktiraju, moći ćemo ga pojačati, na primjer za potrebe prenosa međunarodnih sportskih događaja. Tada će potrošnja maksimalno biti do 30 kilovata, što je opet dvostruko manje nego ranije”, kazali su SC “Borik”.

Naglasili su da je to druga po veličini investicija u posljednje tri godine, nakon što su obnovili ventilaciju i klimatizaciju.

Dodali su da se osim ulaganja u ovaj objekat trenutno sanira i krov SD “Obilićevo”, koja je u sastavu javne ustanove Sportski centar “Borik”.

“Vlastitim radnima snagama počeli smo sanaciju oko 650 kvadratnih metara krova, da bismo zaštitili najugroženije dijelove, pozorišnu salu koju koristi Gradsko pozorište “Jazavac” i ulaz u sportsku dvoranu”, rekli su u Sportskom centru “Borik”.

Istakli su da bi iduće godine prioritet trebalo da bude zamjena kupola na objektima u Boriku i Obilićevu.

“Služe kao svjetlarnici i ventilacija i obje su napukle, a da li ćemo biti u mogućnosti da to uradimo, zavisiće od novca koji će grad moći obezbijediti. Isto tako radićemo na daljoj zaštiti parketa od propadanja, nastavku izolacionih radova u ravnom dijelu krova u “Boriku” i “Obilićevu”, nabavci novih stolica i povećanju kapaciteta ozvučenja za publiku u dvorani “Borik”, kazali su u upravi.

Objekti

Uprava Sportskog centra “Borik” tražila je od grada da ovoj javnoj ustanovi na upravljanje budu predati objekti bivšeg “Šoping centra”, kao i stare zgrade Građevinske škole u Lazarevu, koji bi nakon renoviranja bili korišćeni kao sportske dvorane. U upravi ovog sportskog centra su rekli da još čekaju odgovor gradskih vlasti.

Prioriteti za 2016. godinu

  • zamjena kupola na dvoranama “Borik” i “Obilićevo”
  • zaštita parketa od propadanja
  • nabavka novih stolica
  • povećanje kapaciteta ozvučenja u “Boriku”
  • nastavak sanacije dvorana “Borik” i “Obilićevo”

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vise-luksa-a-manja-potrosnja-struje-u-sportskom-centru-borik/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])