Kup BiH: Borac kroz “iglene uši”

Objavljeno: 23. 9. 2015 u 10:16h

Banjalučki Borac izborio je plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je eliminisao Mladost u Gacku i to golom Tonija Jovića iz jedanaesterca u 87. minutu. Velež ispao, “petarda” Širokog Brijega.

Fudbaleri Borca imali su sreće na žrijebu Kupa BiH kad su izvukli Mladost, ali su u Gacku prošli kao “kroz iglene uši”.

Crveno-plavi su u utorak popodne dominirali u Hercegovini, ali nisu uspijevali da probiju bedem domaćeg tima. Čak su Gačani imali najbolju šansu i pogodili stativu Banjalučana u drugom poluvremenu i kad se činilo da će odluka o prolasku u dalje takmičenje “pasti” nakon jedanaesteraca, dosuđen je penal za Borac.

Poslije prekršaja u kaznenom prostoru kapitena Mladosti Bojana Mrkovića, arbitar iz Mostara Emir Spahalić je pokazao na “bijelu tačku” uz drugi žuti karton za fudbalera domaćih.

Sa “kreča” u 87. minutu siguran realizator bio je Toni Jović i “Velikan iz Platonove” je izborio plasman u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u BiH.

MLADOST: Guzina, Mrković, Lozo, Topalović, Ćeranić, Pušara, Sušić, Petković, Komnenić, Salatić, Drakul.

BORAC: Ružić, Saničanin, Kikić, Ilić, Jović, Stojanović, Kuzmanović, Bečelić, Runić, Paštar, Jandrić.

Ako Banjalučanima danas nisu “cvjetale ruže”, šta reći za mostarske “rođene”, koji tonu sve dublje…

Nakon “fenjeraške” pozicije u Premijer ligi BiH, fudbaleri Veleža su eliminisani i na startu Kupa BiH i to od posljednjeplasirane ekipe Prve lige Republike Srpske, Slobode iz Novog Grada (0:1).

Već u sedmom minutu, Amer Mehinić je zaradio crveni karton, pa je Velež ostao sa 10 igrača u polju. Tim Slaviše Božičića je nakon samo dva minuta iskoristio brojčanu prednost i golom Marka Ćulibrka poveo u Mostaru – 0:1.

U nastavku je domaći tim pokušavao da stigne do izjednačenja, stvorili su i nekoliko dobrih šansi preko Mirze Ćemalovića, Mustafe Kodre i Dejana Jankovića, čak je Anes Haurdić u 90. minutu pogodio okvir gola, ali je ekipa iz Srpske uspjela da se odbrani i prođe među 16 najboljih ekipa najmasovnijeg takmičenja.

VELEŽ: Popović, Demić, Kodro, Zolj, Peco, Reljić, Ćemalović, Barišić, Mahinić, Ćemalović, Mešanović.

SLOBODA NOVI GRAD: Majkić, Mijić, Ćulibrk, Mešić, Brkić, Vojinović, Mitrović, Žuljić, Kovačević, Mustedanagić, Nedeljković.

Takve probleme nije imao Široki Brijeg u utorak popodne sa prijedorskim Rudarom.

Nakon što je hercegovački klub zabilježio minimalnu pobjedu nad Rudar-Prijedorom u prethodnom devetom kolu prvenstva, izabranici Slavena Muse su na “Pecari” praktično završili posao već u prvom dijelu kad su stekli tri gola prednosti.

U 28. minutu je mrežu gostiju načeo Luka Menalo, već u narednom napadu prednost je uduplana golom Jure Ivankovića, da bi u 42. minutu Isti igrač “ovjerio” prolaz u osminu finala.

U nastavku je Široki Brijeg već u 47. i 51. minutu preko Menola i Ivana Buhača dva puta pogodio mrežu Prijedorčana za “petardu”, a nakon 5:0 su “povukli” ručnu kočnicu i mirno priveli kraju utakmicu.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Barišić, Krstanović, Ivanković, Landeka, Menalo, Sesar, Buhač, Brekalo, Karačić.

RUDAR-PRIJEDOR: Kuzmić, Burazor, Kojić, Pekija, Džafić, Miloš, Ćulum, Desnica, Jovičić, Pejić, Gavranović.

Podsjetimo, trofej u Kupu BiH iz prošle sezone brani sarajevski Olimpik.

KUP BIH, PAROVI 1/16 FINALA:

Utorak, 16 časova:

MOSTAR: Velež – Sloboda (Novi Grad) 0:1 (0:1)
/Ćulibrk 9/

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Rudar Prijedor 5:0 (3:0)
/Menalo 28, 47, Ivanković 29, 42, Buhač 51/

GACKO: Mladost – Borac (Banjaluka) 0:1 (0:0)
/Jović 87 pen/

Srijeda, 16 časova:

ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Rudar (Ugljevik)
LUKAVAC: Radnički – Olimpik (Sarajevo)
MODRIČA: Modriča – GOŠK (Gabela)
ZENICA: Mladost Doboj-Kakanj – Čapljina
GORAŽDE: Goražde – Sloboda (Tuzla)
ZENICA: Čelik – Vitez
ZVORNIK: Drina – Bratstvo (Gračanica)
NOVI TRAVNIK: Novi Travnik – Travnik
SARAJEVO: Željezničar – Krupa (Krupa na Vrbasu)
ORAŠJE: Orašje – TOŠK (Tešanj)
BIJELJINA: Radnik – Mladost (Velika Obarska)
KAKANJ: Rudar – Sloga (Ljubuški)
18 časova:
MOSTAR: Zrinjski – Sarajevo

Izvor: Mondo / Foto: Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kup-bih-borac-kroz-iglene-usi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])