Srpski teniseri vladari Banjaluke

Objavljeno: 22. 9. 2015 u 08:00h

Osvajanjem čelendžera u Banjaluci Dušan Lajović nastavio je niz uspjeha srpskih tenisera u gradu na Vrbasu pošto je prošle godine pehar namijenjen najboljem podigao Viktor Troicki.

Lajović je poslije dva taj-brejka u finalu savladao rumunskog tenisera Viktora Haneskua rezultatom 7:6 (5), 7:6 (5). On je iz trećeg puta došao do pehara u Banjaluci, pošto je 2009. godine ispao u kvalifikacijama, a 2012. u drugom kolu. Igrao je odlično od početka turnira, a najbolje u najvažnijem meču. Uspio je da sačuva koncentraciju u taj brejkovima, iako se činilo da će Hanesku odvesti meč u treći set. Vratio je brejk pri rezultatu 5:4 za Haneskua, te još jednom nadmudrio iskusnog Rumuna u 13. gemu.

Bio je izuzetno težak meč, pogotovo što su i uslovi bili teži nego minulih dana. Igrao sam dobro, Hanesku takođe, odlično je servirao, tako da nisam imao mnogo prilika. Iskoristio sam svaku koja mi se ukazala – rekao je Lajović, kome je pehar uručila ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović.

Iako je juče bio radni dan, tribine centralnog terena bile su ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta, a sigurno bi bilo još više publike da su vremenski uslovi dozvolili odigravanje finala u nedjelju. Gotovo svi na tribinama navijali su za Lajovića, a posebnu snagu davali su mu majka i najbolji prijatelj, koji su ga bodrili od početka turnira.

Bez publike sigurno ne bih slavio ovde, osećao sam se kao kod kuće, stvarno su mi mnogo pomogli i mnogo im hvala. Nosim lepe uspomene iz Banjaluke – rekao je Lajović.

Uspjehe je upotpunio Ilija Bozoljac, koji je ove godine sa Flavijom Ćipolom bio najbolji u dublu, a polufinalista singla Miljan Zekić napravio je rezultat karijere. Hanesku nije uspio da ponovi uspjeh iz 2012. godine, ali nije bio previše razočaran porazom.

Imao sam šansu u drugom setu, ali Dušan se vratio i zasluženo slavio. On ima potencijal da bude među 50, a možda i među 20 najboljih na svijetu. Karijeru polako privodim kraju, igraću do kraja sezone ili možda još godinu. Još se dobro osjećam i volim da se takmičim – rekao je 34-godišnji Hanesku.

Bilo je ovo 14. izdanje čelendžera, a direktor Milan Radaković zadovoljan je kako je sve proteklo.

Turnir je u samoj najavi bio odličan, jer smo doveli vrhunske igrače. Pored sponzora, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Srpske i grada Banjaluka, posebno bih zahvalio djeci koja su sakupljala loptice i njihovim roditeljima. Nije bilo lako po velikim vrućinama stajati i po nekoliko časova na terenima, uradili su zaista sjajan posao – rekao je Radaković.

Plasman

Trijumfom u finalu pripalo mu je 9.200 evra, te 100 ATP bodova. Od juče je 96. teniser svijeta, a uračunati su mu bodovi samo do polufinala iz Banjaluke, tako da će od idućeg ponedjeljka kada dobije i ostale biti među 85 tenisera svijeta. Lajović nije imao mnogo vremena za slavlje, pošto će od danas nastupati na turniru u rumunskom Sibiu, gdje je postavljen za prvog nosioca.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/srpski-teniseri-vladari-banjaluke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])