“Dani sporta 2015” održani u Banjaluci

Objavljeno: 15. 9. 2015 u 17:48h

Manifestacija “Dani sporta 2015”, koja promoviše sport i zdrav način života, održana je danas na Trgu Krajine u Banjaluci, a predstavili su se brojni klubovi, udruženja i sportisti.

Manifestaciju je otvorila Željka Cvijanović, premijerka RS, koja je sa mališanima pustila u vazduh bijele balone.

“Zadovoljstvo mi je što smo odlučni da pokažemo da je ovo naš način života, a to znači sport i biti sportista. Banjaluka je grad sporta, a ovi mališani ovdje su dokaz da će to tako biti i dalje”, istakla je Cvijanovićeva.

Organizator manifestacije je Udruženja za sport i rekreaciju “L-fit”, a predstavilo se oko 40 klubova i sportskih udruženja.

“Cilj projekta je promocija sporta, kao i podizanje svijesti o potrebi naših građana, kako bi se aktivirali i vodili zdrav način života. Pored promocije, pozivali smo sve zainteresovane da se priključe zajedničkom fitness treningu na otvorenom”, kazala je Lidija Ljubičić, predsjednica Udruženja za sport i rekreaciju “L-fit”.

Dodaje da je ovo dobra prilika da se građani upoznaju koje sve sportske klubove imamo, kakve programe nude i u kojim terminima, te da se zajedno sa članovima porodice okrenu ka sportu i postanu novi članovi nekog kluba.

Lolita Maličević, sekretar ženskog Rukometnog kluba Borac i vođa škole rukometa, kazala je da im je želja da ovaj sport vrate na “velika vrata”.

“Banjaluka je poznata po rukometu, a podsjećam da je muški RK Borac nekada bio prvak Evrope. Naš klub je šest godina prvak BiH, nosilac Kupa, ali želimo i da omasovimo ovaj sport”, kazala je Maličevićeva.

Na Trgu Krajine su bili postavljeni koševi, mališani su igrali košarku, a promovisani su i drugi sportovi.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/dani-sporta-2015-odrzani-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])