Na startu biciklističke trke Banjaluka – Beograd 180 biciklista

Objavljeno: 31. 3. 2014 u 18:38h

Biciklistička trka Banjaluka – Beograd, osma po redu, biće jedna od najkvalitetnijih i najmasovnijih jer će nastupiti 180 takmičara iz tridesetak zemalja.

biciklisticka-trka-575x357

Potvrdio je ovo “Glasu Srpske” direktor trke Vladimir Kuvalja.

– Interesovanje za ovogodišnju trku, koja se održava 11, 12. i 13. aprila, bilo je izuzetno. Učešće su potvrdili biciklisti dvadesetak profesionalnih ekipa iz Italije, Njemačke, Danske, Austrije, Francuske, Mađarske, Poljske,  Bugarske, Slovenije, Srbije, BiH… Prvi put će u najjačem sastavu nastupiti reprezentacija Hrvatske. I tu ima zaista kvalitetnih biciklista, pa će konkurencija biti dodatno pojačana  – naglašava Kuvalja.

Trka će biti podijeljena u tri dijela: kružnu trku ulicama Banjaluke, te etape od Banjaluke do Brčkog (dužina 187 kilometara) i od Bijeljine do Beograda (140 kilometara).

– Kako među takmičarima, za trku Banjaluka – Beograd vlada veliko interesovanje i među ljubiteljima ovog i sporta uopšte u zapadnom i sjevernom djelu Republike Srpske. Gradovi kroz koje prolazi biciklistički karavan, a to su Prnjavor, Derventa, Šamac… završili su pripreme. Publika svake godine stoji duž staze u velikom broju, a imamo nagovještaje da će tako biti i ovog puta. To je ono što ovaj kompletan sportski događaj upotpunjuje i daje nama organizatorima potvrdu da se naš trud i rad u potpunosti isplati – dodao je Kuvalja.

Jubilarna trka

Ovogodišnja Gran pri trka Banjaluke biće jubilarna 50.

– Nije mala stvar obilježiti pola vijeka jednog sportskog događaja. Kružna trka ulicama grada uspostavljena je povodom 22. aprila, Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma. Ona je dio kompletnog, mogu slobodno da kažem, biciklističkog spektakla, a ulicama grada se vozi ukupno 45 kilometara – rekao je Vladimir Kuvalja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/na-startu-biciklisticke-trke-banjaluka-beograd-180-biciklista/||claudebot