Samsung- Bixbyjeve glasovne mogućnosti sada dostupne u preko 200 zemalja širom svijeta

Objavljeno: 22. 8. 2017 u 19:47h

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. objavila je da su se Bixbyjeve glasovne mogućnosti proširile na više od 200 zemalja i teritorija širom svijeta, čime milioni potrošača mogu doživjeti pametniji način komuniciranja sa svojim telefonima. Nakon Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, ovaj inteligentni interfejs koji korisnicima pomaže da zadatke obave brže i lakše dostupan je u još 200 zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu..

Trenutačno dostupan na engleskom jeziku koji se govori u SAD-u, Bixby donosi povećanu produktivnost i personalizaciju pametnih telefona putem Quick Commands, karakteristike koja omogućuje jednostavno kreiranje prilagođene glasovne naredbe za upotrebu, umjesto izdavanja jedne ili više naredbi. Naprimjer, možete upotrijebiti naredbu “laku noć” kao prečicu za “Uključivanje načina rada bez ometanja, postavljanje alarma za 06:00 i uključivanje filtera plavog svjetla”.

Bixby također razumije način na koji zapravo govorite, postavljajte pitanja i postavljate zahtjeve. Na primjer, ako snimite fotografiju, i kažete Bixbyju “pošalji ovu sliku mami”, Bixby će razumjeti naredbe za unakrsne aplikacije i znaće koju fotografiju želite i poslaće je vašoj mami. Ovo prirodno razumijevanje jezika omgućava lakšu i intuitivniju interakciju s vašim pametnim telefonom. Uz svoju iterativnu tehnologiju dubokog učenja, Bixby će vremenom poboljšati prepoznavanje vaših osobnih preferenci i načina govora.

Bixby je jedinstven po tome što je inteligentni interfejs, a ne samostalna aplikacija. Kada aplikacija postane moguća uz Bixby, Bixby će podržati gotovo sve zadatke koje aplikacija može izvesti pomoću glasa, dodira ili teksta.Bixbyjeva dubinska integracija također je ugrađena u postavke pametnih telefona tako da možete promijeniti opcije u telefonu- poput postavljanja vremenskog ograničenja zaslona ili prikazivanja svih obavijesti – a da ne prekidate ono što trenutno radite.

“Trenutno milioni kupaca širom svijeta imaju pristup novom i inteligentnom načinu međudjelovanja s njihovim telefonom”, izjavio je Injong Rhee, izvršni potpredsjednik i šef istraživanja i razvoja, softvera i usluga mobilnog poslovanja kompanije Samsung Electronics. “Proširenje Bixbyjevih glasovnih sposobnosti početni je korak u nastavku uvođenja Bixbyjeve funkcionalnosti. U budućnosti, Bixby će imati moć učenja i biće u stanju da ponudi više inteligentnih i personaliziranih interakcija i laganih veza na više uređaja. “

Samsung planira nastaviti širenje Bixbyjevih govornih mogućnosti na dodatne zemlje, jezike, uređaje, karakteristike i aplikacije trećih strana. Poboljšavanjem svojih mobilnih iskustava i rješenja, čak i više korisnika može komunicirati s uređajem i upravljati svojim aplikacijama i uslugama bez problema i instinktivno.

Od danas, Galaxy S8 i S8+2 korisnici mogu postaviti Bixbyjeve glasovne mogućnosti pritiskom na tipku Bixby kako biste započeli s radom. Sada možete aktivirati Bixby držanjem određene Bixby tipke na pametnim telefonima Galaxy S8 i Galaxy S8 + ili jednostavno ako kažete: “Hi, Bixby.”

Više informacija o tome kako provesti dan s Bixbyjem potražite na sljedećoj adresi: https://news.samsung.com/global/how-to-get-more-done-in-svoje-day-with-bixby

1. Glasovna naredba prepoznaje engleski jezik koji se govori u (SAD) i korejski. Nisu prepoznati svi naglasci, dijalekti i izrazi. Sposobnost usluge može varirati ovisno o zemlji ili operateru. Razumijevanje prirodnog jezika omogućava Bixbyu kontinuirano poboljšanje sposobnosti tumačenja regionalnih dijalekata. No, budući da Bixby za brže učenje češće koristi naredbe, biće potrebno više vremena da Bixby u potpunosti razumije regionalne dijalekte koji se rjeđe koriste.

2.Bixby je trenutno dostupan na odabranim uređajima, uključujući Galaxy S8 i S8 +.

3. Dostupnost usluga i partneri treće strane variraju u svakoj zemlji.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1230

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/samsung-bixbyjeve-glasovne-mogucnosti-sada-dostupne-u-preko-200-zemalja-sirom-svijeta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot