m:tel uz još jednu sportsku manifestaciju: Turnir u uličnom fudbalu u šest gradova

Objavljeno: 15. 8. 2017 u 17:08h

U Bijeljini je 15. avgusta 2017. godine održana press konferencija povodom predstojeće manifestacije „Jelen kup 2017“, koja će ove godine okupiti ljubitelje fudbala u šest gradova Republike Srpske, sa završnom manifestacijom u Banjaluci.

Kako je rečeno na ovoj konferenciji, manifestaciju organizuje udruženje građana Centar za edukaciju, omladinu i sport (CES) iz Banjaluke uz podršku Fudbalskog saveza Republike Srpske, te i ovoga puta uz svesrdnu pomoć sponzora, kompanije m:tel.

Ovaj projekat se realizuje četvrti put i predstavlja nastavak idejnog projekta iz 2014. godine „Ulični fudbal 2014“. Organizatori su najavili i da će, u konačnici, ovo biti najveća sportska manifestacija u Republici Srpskoj ove godine, s obzirom na broj učesnika.

Osnivač udruženja CES Sergej Močević, ovom prilikom je rekao da je cilj turnira da se kroz „ulična pravila“ omasovi broj učesnika i omogući amaterima i rekreativcima da pokažu svoju ljubav prema sportu i ravnopravno se nadmeću između sebe. „Osnovni cilj je bio i da se doprinese lokalnoj zajednici na nekoliko načina: kroz samozapošljavanje mladih i omladine, kreiranja zanimljivog sadržaja za mlade, angažovanja lokalnih privrednika kroz obezbjeđenje sredstava od prvenstveno privatnog sektora, turističke promocije grada domaćina do ublažavanja posljedica negativnog načina života mladih“, naglasio je Močević.

On je dodao i to da je jedan od najvažnijih elemenata ovog projekta njegov društveno korisni karakter. Naime, zajedno sa pokroviteljima događaja, Udruženje planira obnoviti, popraviti ili napraviti što više sportskih igrališta u gradovima u kojima se održava manifestacija „Fudbalski grad“, a koji ostaju kao trajan poklon stanovnicima tih gradova.

„S obzirom na to da projekat „Jelen kup“ promoviše sportske vrijednosti, ima društveno odgovorni cilj, te angažuje veliki broj mladih ljudi u lokalnim zajednicama, a sve to su vrijednosti koje promoviše i kompanija m:tel kroz svoje društveno odgovorno djelovanje, i ove godine smo odlučili da damo podršku ovoj manifestaciji“, izjavila je Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel.

Nakon što su kvalifikacije održane u Palama, Bijeljini, Gradišci, Sokocu i Trebinju, očekuju nas kvalifikacije i u Bijeljini i Banjaluci, nakon čega će 2. septembra na Trgu Krajine u Banjaluci biti održano i finale ovog takmičenja.

Neke od osnovnih aktivnosti projekta obuhvataju turnir u uličnom fudbalu, igre bez granica-takmičenja timova sastavljenih od očeva i sinova, fudbalsku arenu-takmičenje u fudbalu 1 na 1, revijalne utakmice, kao i druge zabavno-rekreativne sadržaje koji na kvalitetan način ispunjavaju slobodno vrijeme.

Partneri manifestacije u 2017. su i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, kao i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, a podršku projektu su dale i administrativne službe gradova u kojima se održava manifestacija.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1418

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/mtel-uz-jos-jednu-sportsku-manifestaciju-turnir-u-ulicnom-fudbalu-u-sest-gradova/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot