Schneider Electric proširio ponudu UPS-ova iz serije Galaxy V-Series

Objavljeno: 5. 8. 2017 u 10:57h

Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, velikim podatkovnim centrima omogućava dostizanje efikasne zaštite napajanja energijom visoke gustoće. Kompanija je proširila svoju seriju rješenja Galaxy V-Series za neprekidno napajanje energijom (UPS) namijenjenih podatkovnim centrima i industrijskim aplikacijama.

Uvećani rasponi snage uređaja Galaxy VX kreću se od 500 KW do 1500 KW, a zadovoljavaju potrebe za većom dostupnošću jer pružaju potpunu, višestruko upotrebljivu energetsku podršku tržištu s raznolikim podatkovnim centrima.

„Globalna platforma Galaxy V-Series pruža veoma efikasne načine rada, podesivost, modularnost te integraciju litij-ionske pohrane energije za veću pouzdanost“, istaknuo je Pedro Robredo, potpredsjednik poslovne jedinice Secure Power Systems kompanije Schneider Electric.

Schneider Electric izradio je robusna rješenja Galaxy VX, koja karakteriše modularni dizajn s distribuisanim komponentama. Rješenja mogu namještati redundantnost i kapacitet energetskog sistema putem inkrementalnih energetskih ormarića od 250 kW po jedinici. Zahvaljujući ulazno/izlaznim ormarićima, Galaxy VX otklanja potrebu za promjenom ulazno/izlaznog ormarića prilikom povećavanja snage, što omogućava internu redundantnost energije.

Uređajem Galaxy VX u potpunosti se upravlja putem rješenja kompanije Schneider Electric StruxureOn za nadzor na daljinu, koje se temelji na računarstvu u oblaku. StruxureOn kompanijama omogućava napredak jer upravlja njihovim podatkovnim centrima kroz višestruke domene, te pruža informacije koje pomažu u poboljšanju efikasnosti. Takođe, Galaxy VX pruža tri fleksibilna načina rada kako bi se optimizovala efikasnost IT okruženja.

  • Način rada s dvostrukom konverzijom (Double Conversion Mode): Zahvaljujući veoma efikasnom načinu rada s dvostrukom konverzijom, Galaxy VX smanjuje gubitke pri prijelazima napajanja koristeći tehnologiju konverzije na četiri nivoa. Smanjeni prijelazni stres omogućava veću pouzdanost i nižu stopu zastoja u radu, te ostvaruje efikasnost od najviše 96,4 posto.
  • Ekonomični način rada Eco Mode: Galaxy VX nudi uobičajeni ekonomični način rada koji rezultira efikasnošću do 99 posto.
  • Način rada ECOnversion: Ovdje je riječ o hibridu između gornja dva načina rada, Eco i Double Conversion, koji otklanjaju potrebu za dodatnim hardverskim rješenjima za energetsko čišćenje. ECOnversion rezultira učinkom dvostruke konverzije, zajedno s efikasnošću do 99 posto.

Galaxy VX dolazi s fleksibilnim opcijama za pohranu baterija, uključujući i litij-ion, koji poboljšava pohranu sigurnosnih kopija, pojednostavljuje održavanje te smanjuje troškove i zagađenje. Galaxy VX optimizovan je za poboljšane mogućnosti punjenja litij-iona te se u situacijama višestrukih prekida napajanja strujom vrlo brzo prazni i puni.

Više informacija o rješenju Galaxy VX i portfelju rješenja za trofaznu zaštitu energije kompanije Schneider Electric na http://www.schneider-electric.com/en/product-range/63732-galaxy-vx/.

O kompaniji Schneider Electric

Schneider Electric globalni je specijalist za upravljanje energijom i automatizaciju. S prihodom od oko 25 milijardi eura u 2016. godini, naših više od 160.000 zaposlenika opslužuje klijente u više od 100 država, pomažući im u upravljanju energijom na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Od najjednostavnijih sklopki, do složenih operativnih sistema, naša tehnologija, softveri i usluge unapređuju način na koji korisnici upravljaju svojim poslovanjem i automatizuju poslovne procese. Naše povezane tehnologije unaprjeđuju industrije, mijenjaju gradove i obogaćuju živote. U Schneider Electric to zovemo Life is ON.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1341

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/schneider-electric-prosirio-ponudu-ups-ova-iz-serije-galaxy-v-series/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot