Mladi BiH lavovi otputovali u Kan: BiH prvi put na prestižnom “Cannes Lions” festivalu kreativnosti

Objavljeno: 16. 6. 2017 u 14:05h

Mladi lavovi iz banjalučke advertising agencije Mania, pobjednici prvog „Young Lions” takmičenja u Bosni i Hercegovini, otputovali su na „Cannes Lions” internacionalni festival kreativnosti, gdje će se u sklopu „Young Lions Competition” takmičiti sa kreativcima iz čitavog svijeta.

„Young Lions” takmičenje u BiH prvi put je organizirano ove godine, u sklopu sedme Brending konferencije a u saradnji sa UNICEF-om. Takmičari su imali zadatak osmisliti PR kampanju za UNICEF. U ograničenom vremenskom roku od 24 sata trebalo je pokazati kreativnost na temu „Zaustavljanje nasilja nad djecom”.

“Osnovna poruka koju šaljemo je da nikakvo nasilje nad djecom nije opravdano i da se svako nasilje nad djecom može spriječiti. Kao što su pokazale i studije, tjelesno kažnjavanje nosi višestruki rizik i ne donosi nikakvu korist. Nasilje ugrožava ne samo zdravlje djece, već i njihovu sposobnost učenja i izrastanja u odrasle osobe koje mogu zasnivati zdrave porodice i zajednice. Tjelesno kažnjavanje krši prava djece i neprihvatljivo je kao disciplinska mjera” – izjavila je Geeta Narayan, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Pobjednički rad agencije Mania potpisuju Danijel Tepšić i Dajan Javorac. PR kampanja „Slomi batine” koju su kreirali, poručuje ”Batine su iz raja izašle. Da su valjale, tamo bi i ostale.” Kampanja na provokativan način privlači pažnju i ukazuje na problem zlostavljanja djece te nudi rješenje za sprečavanje nasilja.

“Vodili smo se činjenicom da je ovaj problem široko rasprostranjen i duboko ukorijenjen u naše društvo, te smo se odlučili za kampanju koja diže prašinu. Privlačenje pažnje i podizanje svijesti o ovom problemu, ključni su aspekti naše PR kampanje. ‘Slomi batine’ je poziv svima da se uključe i daju svoj doprinos borbi protiv nasilja nad djecom. Integrisana PR kampanja, komunicira online i offline kanalima sa ciljnom grupom, roditeljima, ali i širom javnosti o tome da je tjelesno kažnjavanje djece čin nasilja, a ne disciplinska mjera” – izjavili su iz pobjedničkog tima.

„Young Lions” takmičenje dio je „Cannes Lions” internacionalnog festivala kreativnosti, koji će se održati od 17. do 24. juna.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1514

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/mladi-bih-lavovi-otputovali-u-kan-bih-prvi-put-na-prestiznom-cannes-lions-festivalu-kreativnosti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])