dm {ZAJEDNO} za zdrav život: U Roditeljskoj kući u Banjaluci održana radionica o zdravoj ishrani

Objavljeno: 15. 6. 2017 u 17:56h

U okviru dm-ove kampanje {ZAJEDNO} za zdrav život nutricionistkinja Amela Ivković O'Reilly u Roditeljskoj kući u Banjaluci juče je održala stručno predavanje i radionicu na temu preporučene ishrane za djecu oboljelu od raka.

Na radionici su prisustvovali roditelji čija djeca trenutno primaju terapiju na Hematoonkološkom odjeljenju UKC RS, kao i roditelji djece koja su završila bolničko liječenje. Nutricionistkinja O'Reilly je govorila o prednostima i važnosti zdrave ishrane koja ima pozitivan utjecaj na organizam i potiče brži oporavak nakon terapija.

„Najvažnija odrednica zdravlja je upravo stil života, a on se mjeri načinom ishrane što je kod djece oboljele od raka od velike važnosti, odmah nakon psihološke pomoći. S obzirom da je hrana, odnosno odabir namirnica i način pripreme, jedan od najčešćih uzroka raka kao vanjski faktor, kada su isključeni genetski faktori, oporavak od teških metoda liječenja zahtjeva iznimno stručan pristup ishrani djeteta koje se treba oporaviti, ponovno izgraditi imunitet i ojačati organizam. Na taj način se prije vraća u normalan tok svakodnevnih aktivnosti, ali se i uspješno izbjegava nastanak infekcija koje su zapravo uzrok dodatnog iscrpljivanja malog organizma kojem treba što prije potpuni oporavak”, istakla je O'Reilly.

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ svakodnevno brine o djeci i roditeljima koji borave u Roditeljskoj kući u Banjaluci. Iz svakodnevnog kontakta s njima u svim fazama liječenja, uočili su da postoji veliko interesovanje za teme vezane za ishranu djece.

„Na internetu roditelji imaju priliku pronaći mnoštvo informacija koje mogu biti netačne i neprovjerene i stoga smo željeli da im pružimo mogućnost da razgovaraju sa stručnim licem iz oblasti nutricionizma. Smatramo da je educiranje u ovom polju od velikog značaja za roditelje koji su suočeni sa teškom bolesti svog djeteta. Održana radionica bila je prilika da dobiju stručne odgovore šta je to zaista zdrava prehrana, za šta možemo zahvaliti kompaniji dm koja se odazvala na naš poziv”, izjavila je Aleksandra Vojvodić, psiholog i sekretar Udruženja „Iskra“.

Brojnim pitanjima roditelji su pokazali interes za stručnim preporukama u kreiranju što boljeg menija za zdravu ishranu njihove djece, a na kraju druženja kompanija dm im je uručila poklon pakete zdravih namirnica, kreirane prema preporuci nutricionistkinje O'Reilly.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1160

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/dm-zajedno-za-zdrav-zivot-u-roditeljskoj-kuci-u-banjaluci-odrzana-radionica-o-zdravoj-ishrani/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])