m:agazin – Izumi koji predstavljaju budućnost letećih robota

Objavljeno: 24. 5. 2017 u 21:20h

TV emisija m:agazin će i ove subote, u 14.30 časova, na programu Radio-televizije Republike Srpske, gledaocima predstaviti aktuelnosti i zanimljivosti iz svijeta tehnologije i nauke. Voditelji, Vanja Partalo i Igor Kalaba, će u okviru 34. izdanja m:agazina predstaviti korisne preporuke, nevjerovatne eksperimente, ali i zanimljivog sagovornika.

Među izdvojenim sadržajima naći će se i priča o krovu jedne naizgled obične pekare u Sidneju, koja će uskoro postati nosilac jednog od najvećih solarnih projekata u Australiji. Ovaj potez će smanjiti troškove električne energije, a investitori će čak i zaraditi novac prodajući višak struje elektromreži. Nešto dalje, u Ujedinjenom kraljevstvu, energija dobijena na parni pogon dobija novi život, inicijativom grupe neumornih mehaničara koji su frustrirani kompleksnošću moderne tehnologije. Na taj način je nastao „Hudspith“, bicikl na parni pogon, o kojem više možete da saznate u predstojećem izdanju m:agazina.

Da su dronovi nepresušan izvor inspiracije za inovatore, potvrđuje i „Fleye“, autonomna, zabavna i prije svega – bezbjedna vrsta drona. U pitanju je izum koji predstavlja budućnost letećih robota. Možete li da zamislite da dron leti kroz vašu kancelariju i samostalno donosi odluke o svojim kretnjama? Saznajte kako je to moguće.

U Banjaluci je 20. i 21. maja, u SD „Borik“, uz podršku kompanije m:tel, održan treći Sajam za djecu i porodicu koji je ujedno i najveći događaj za djecu i porodicu ove vrste u regionu, gdje su promovisane porodične vrijednosti, briga o djeci, roditeljstvo, kreativnost i sportski duh. Detalje o realizovanom sajmu predstaviće gošća m:agazina, Nikolina Aničić, menadžer sajma.

Prethodna izdanja emisije m:agazin dostupna su i na YouTube kanalu kompanije m:tel, a za sve ostale informacije posjetite www.mtel.ba ili blog.mtel.ba.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1455

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/magazin-izumi-koji-predstavljaju-buducnost-letecih-robota/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot