Riješite se problema sa vidom: Lasersko skidanje dioptrije u Klinici Svjetlost Banjaluka

Objavljeno: 22. 5. 2017 u 09:52h

Imate problema sa vidom, ali niste sigurni na koji način i kada korigovati dioptriju? Rješenje je u laserskoj korekciji dioptrije, a koje je potpuno bezbjedno, jer ne postoji mogućnost oštećenja niti gubitka vida. Ova metoda korekcije i skidanja dioptrije u svijetu se koristi više od 40 godina, a vjeruje se kako je na taj način operisano preko 50 miliona ljudi.

Postoji nekoliko metoda korekcije dioptrije, a temelje se na tome na kojoj se dubini rožnjače operacije izvode.

Ako je riječ o površini rožnjače radi se PRK metoda, dok je za korekciju dubljih slojeva rožnjače predviđena metoda LASIK. U oba slučaja riječ je o potpuno bezbolnom zahvatu u trajanju od pet minuta po oku nakon kojeg pacijenti mogu da odu kući pola sata po urađenom zahvatu. Izvodi se u anesteziji kapljicama i tokom kompletnog procesa pacijent je budan, što dodatno olakšava praćenje situacije.

U slučaju LASIK metode pacijent se već nakon dan ili dva vraća svakodnevnim životnim aktivnostima i normalnom načinu života, dok je kod PRK metode potrebno od pet do sedam dana kako bi se vid u potpunosti oporavio. Ono što je važno u postoperativnom periodu kod obe metode jeste posebna pažnja i izbjegavanje potencijalno nečistih površina, kao i ispiranje očiju vodovodnom vodom nekoliko dana.

Mlađima od 18 godina se ne preporučuje lasersko skidanje dioptrije zbog mogućnosti mijenjanja dioptrije kao posljedica nedovršenog rasta oka.

Takođe se ne preporučuje lasersko uklanjanje dioptrije trudnicama i dojiljama, zbog mogućnost promjena dioptrije kao posljedica hormonalnih promjena. Međutim, svima koji su stariji od 18 i imaju stabilnu dioptriju duže od godinu dana savjetujemo da se odluče na ovakav korak koji će im dugoročno riješiti probleme sa vidom.

Nakon što se utvrdi vidna oštrina sa i bez dioptrije, izmjeri očni pritisak, detaljno pregleda očno dno i izmjeri debljina rožnjače kao i dubina prednje očne komore i evaluira eventualno prisustvo zamućenja očnog sočiva, pacijentu se daju na uvid detalji pregleda i objašnjavaju mu se mogućnosti korekcije dioptrije.

Više informacija i zakazivanje termina možete izvršiti u Klinici Svjetlost Banjaluka u kojoj je do sada urađeno čak 4500 operativnih zahvata laserske korekcije dioptrije.

Budite i vi jedan od zadovoljnih pacijenata i podarite sebi novi pogled na svijet uz pomoć trajne korekcije dioprije laserom.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 7059

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/rijesite-se-problema-sa-vidom-lasersko-skidanje-dioptrije-u-klinici-svjetlost-banjaluka/||claudebot