Karijera po svjetskim standardima u našoj zemlji

Objavljeno: 19. 5. 2017 u 21:06h

Saradnja Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka i kompanije m:tel je već tradicionalna. Ona podrazumijeva zajedničko nastojanje da se obezbijede što bolji uslovi za obrazovanje budućeg kadra koji će biti nosilac razvoja ne samo modernih tehnologija u oblasti elektrotehnike, nego i društva u cjelini. Tim povodom, kako bi se studentima predstavio kao potencijalni budući poslodavac, m:tel je u prostorijama ovog fakulteta prezentovao organizaciju kompanije i svoj sistem profesionalnog razvoja zaposlenih.

Veliki intelektualni potencijal koji postoji u Bosni i Hercegovini, naročito kada je u pitanju oblast elektrotehnike, odnosno informacionih tehnologija, vrijedan su resurs kompanijama koje prate svjetske trendove i idu u korak sa brzim promjenama digitalnog doba. Važan segment poslovanja, pored tehnološkog razvoja je svakako i ulaganje u razvoj znanja i kompetencija zaposlenih.

m:tel je jedan od dominantnih telekom operatora u BiH sa više od 1.600.000 korisnika, tehnički je i tehnološki lider, kompanija sa snažnim finansijskim položajem, koja posluje poštujući vrijednosti i filozofiju posvećenosti korisnicima. Ono što ovu kompaniju čini jednim od najboljih poslodavaca u zemlji  je njena strategija ulaganja u zaposlene. Sama činjenica da je m:tel tehnološki lider, govori u prilog činjenici da stručni kadar ove kompanije ima pristup najmodernijim tehnologijama, jednako kao zaposlenici velikih svjetskih telekomunikacionih kompanija. Stručno usavršavanje, obuke, sistem konstantnog učenja i praćenja zaposlenih na njihovom razvojnom putu, dio je strategije ove kompanije koja tržištu nudi usluge mobilne i fiksne telefonije, interneta, televizije, te integrisane usluge i biznis rješenja sa razgovorima i prenosom podataka u mobilnoj i u fiksnoj mreži.

Kako bi sistematski i konstantno učestvovao u procesu razvoja stručnjaka i znanja, m:tel sa jednakim entuzijazmom ulaže i u sam proces učenja. Stipendiranjem studenata elektrotehnike i informacionih tehnologija putem m:stipendija, pruža se podrška najboljim studentima u BiH na njihovom putu profesionalnog razvoja i znanja. Stipendisti kompanije m:tel imaju priliku upoznati se sa modernim tehnologijama kojima kompanija raspolaže, u okviru jednomjesečne prakse obezbijeđene u okviru stipendija. Pored toga, m:tel svake godine, već 14 godina unazad, omogućava dolazak stranih studenata na praksu, čime se po sistemu reciprociteta obezbjeđuje i odlazak studenata iz naše zemlje na stručno usavršavanje u inostranstvo.

Kao moderna, tehnološki napredna, ali i društveno odgovorna kompanija, m:tel ovakvim prezentacijama želi ukazati na mogućnosti koje se mladim talentovanim ljudima nude i u njihovoj zemlji, te ih zadržati tu kao najvredniji resurs jednog društva.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1114

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/karijera-po-svjetskim-standardima-u-nasoj-zemlji/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot