Karijera po svjetskim standardima u našoj zemlji

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Objavljeno: 19. 5. 2017

Saradnja Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka i kompanije m:tel je već tradicionalna. Ona podrazumijeva zajedničko nastojanje da se obezbijede što bolji uslovi za obrazovanje budućeg kadra koji će biti nosilac razvoja ne samo modernih tehnologija u oblasti elektrotehnike, nego i društva u cjelini. Tim povodom, kako bi se studentima predstavio kao potencijalni budući poslodavac, m:tel je u prostorijama ovog fakulteta prezentovao organizaciju kompanije i svoj sistem profesionalnog razvoja zaposlenih.

Veliki intelektualni potencijal koji postoji u Bosni i Hercegovini, naročito kada je u pitanju oblast elektrotehnike, odnosno informacionih tehnologija, vrijedan su resurs kompanijama koje prate svjetske trendove i idu u korak sa brzim promjenama digitalnog doba. Važan segment poslovanja, pored tehnološkog razvoja je svakako i ulaganje u razvoj znanja i kompetencija zaposlenih.

m:tel je jedan od dominantnih telekom operatora u BiH sa više od 1.600.000 korisnika, tehnički je i tehnološki lider, kompanija sa snažnim finansijskim položajem, koja posluje poštujući vrijednosti i filozofiju posvećenosti korisnicima. Ono što ovu kompaniju čini jednim od najboljih poslodavaca u zemlji  je njena strategija ulaganja u zaposlene. Sama činjenica da je m:tel tehnološki lider, govori u prilog činjenici da stručni kadar ove kompanije ima pristup najmodernijim tehnologijama, jednako kao zaposlenici velikih svjetskih telekomunikacionih kompanija. Stručno usavršavanje, obuke, sistem konstantnog učenja i praćenja zaposlenih na njihovom razvojnom putu, dio je strategije ove kompanije koja tržištu nudi usluge mobilne i fiksne telefonije, interneta, televizije, te integrisane usluge i biznis rješenja sa razgovorima i prenosom podataka u mobilnoj i u fiksnoj mreži.

Kako bi sistematski i konstantno učestvovao u procesu razvoja stručnjaka i znanja, m:tel sa jednakim entuzijazmom ulaže i u sam proces učenja. Stipendiranjem studenata elektrotehnike i informacionih tehnologija putem m:stipendija, pruža se podrška najboljim studentima u BiH na njihovom putu profesionalnog razvoja i znanja. Stipendisti kompanije m:tel imaju priliku upoznati se sa modernim tehnologijama kojima kompanija raspolaže, u okviru jednomjesečne prakse obezbijeđene u okviru stipendija. Pored toga, m:tel svake godine, već 14 godina unazad, omogućava dolazak stranih studenata na praksu, čime se po sistemu reciprociteta obezbjeđuje i odlazak studenata iz naše zemlje na stručno usavršavanje u inostranstvo.

Kao moderna, tehnološki napredna, ali i društveno odgovorna kompanija, m:tel ovakvim prezentacijama želi ukazati na mogućnosti koje se mladim talentovanim ljudima nude i u njihovoj zemlji, te ih zadržati tu kao najvredniji resurs jednog društva.

Banjaluka.com

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Preporuči na Viberu Pratite nas putem Vibera

Međunarodno priznati IT kursevi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?