m:agazin – Moderne tehnologije u umjetnosti i dizajnu

Objavljeno: 3. 5. 2017 u 21:08h

Program Radio-televizije Republike Srpske će i ove subote, 6. maja, sa početkom u 14:55 časova, biti upotpunjen novim zanimljivostima iz svijeta nauke i tehnologije, u okviru popularnog televizijskog formata, emisije m:agazin. Gledaoci će i ovaj put imati priliku da saznaju više o korisnim preporukama, savjetima i izdvojenim novitetima i aktuelnostima koje u velikoj mjeri kroje čovjekovu svakodnevicu.

Digitalna umjetnost je bila u fokusu ovogodišnjeg „Art Dubai“, sajma umjetnosti u sklopu kojeg su otvorene čak 94 galerije iz više od 40 zemalja širom svijeta. Među najpopularnijim grupacijama umjetnika koji eksperimentišu sa novim metodama, a koji su predstavili svoje radove na sajmu, bila je i grupa od gotovo 400 Japanaca koji su kreirali i dizajnirali kodove, a potom ih prevodili u vizuelne primjerke. Predstojeće izdanje m:agazina donosi više detalja o sličnim, neobičnim poduhvatima.

Svi oni koji gotovo svakodnevno uživaju u muzici i često je slušaju u udobnosti svoga doma, ili tokom rada i trenutaka opuštanja bili su u fokusu novog projekta berlinskog startapa „Lofelt“. Tim stručnjaka ove kompanije realizovao je neobičan koncept i tako došao do načina da se slušanju muzike doda i fizičko iskustvo. Upravo to omogućava „Basslet“, mala narukvica veličine sata, koja detektuje i pojačava zvuke koje je korisnik izabrao, te takve signale emituje direktno u tijelo što omogućava potpuni osjećaj ritma.

April mjesec je u Banjaluci protekao i u znaku kulture, čemu svjedoči tradicionalna manifestacija Dani Vlade S. Miloševića, čije održavanje je i ove godine podržala kompanija m:tel. Više o manifestaciji i održanim aktivnostima gledaoci će imati priliku da čuju od ovosedmične gošće m:agazina, Sande Dodik, v. d. dekana na AUBL.

Prethodna izdanja emisije m:agazin dostupna su i na YouTube kanalu kompanije m:tel, a za sve ostale informacije posjetite www.mtel.ba ili blog.mtel.ba.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1267

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/magazin-moderne-tehnologije-u-umjetnosti-i-dizajnu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot