Roštilj s mirisom viskija

Objavljeno: 26. 4. 2017 u 22:20h

Prvi dan  mjeseca maja, u svijetu i kod nas obilježava se kao dan rada i tradicionalno se slavi u krugu prijatelja i porodice.

Početak toplog vremena, dobra hrana, piće i praznik najbolja su kombinacija za odličan provod.  Prvomajski praznici danas se obično vežu za odlazak u prirodu na izlet, a sastavni dio svakog izleta je naravno – roštilj. Bilo da pravite veliki ili mali roštilj, u jedno budite uvjereni, dobro meso i odličan viski uvijek idu zajedno.

 „Meso sa žara“ danas je postala prava mala kulinarska umjetnost. Nije dovoljno samo staviti meso na gril i ispeći ga po želji. Prije svega meso je potrebno pažljivo pripremiti za vatru, a tek onda ga ispeći. Poslužiti ga je najbolje uz hladan viski i dobar sos.

Predlažemo da za ovaj praznik isprobate novi sos i to s omiljenim Jack Daniel's viskijem. Kako ga napraviti? Ništa lakše, slijedite upute, donosimo vam jedan od najpoznatijih recepata za sos sa Jack Daniel's viskijem.

Postoji nekoliko varijacija recepta za sos, mi vam donosimo  najjednostavniju.

Potrebno vam je : Pola glavice crvenog luka, 4 češnja bijelog luka, ¾ čaše Jack Daniels Tennessee Whiskeya, malo crnog bibera i soli, 2 šolje kečapa, ¼ paradajz sosa, 1/3 čaše sirćeta, ¼ čaše Worcestshire sosa, ½ čaše smeđeg šećera, 1/3 kašike Tabasco sosa, i šolja masnoće od pečenja piletine ili mesa.

Stavite luk, češnjak i Jack Daniel's viski u tavu. Dinstajte dok luk ne postane proziran, otprilike 10 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke. Kuhajte 20 minuta stalno mješajući prema sredini. Skuhan umak sipajte u zdjelice ili teglice i pustite da se ohladi. Sos možete koristiti za sve vrste mesa (naša preporuka su pileća krilca), savršeno će se slagati uz batake, biftek, bijelo meso…

Dobar tek i živjeli!

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1654

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/rostilj-s-mirisom-viskija/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot