Open IPTV preporučuje: Mezzo kanal uz muziku slavne Ele Ficdžerald

Objavljeno: 26. 4. 2017 u 21:04h

Ukoliko bi savršenstvo imalo ime zvalo bi se Ela Ficdžerald.

„Lady Ella“, jedna od najuticajnijih džez pjevačica 20.vijeka, sa vokalnim rasponom od čak tri oktave, smatra se jednom od najboljih interpretatorki bluza, džeza i bi-bapa.U karijeri dugoj 55 godina, osvojila je 13 Gremija, nastupala je sa najvećim muzičkim imenima, od kojih je samo sa Luisom Armstrongom snimila tri albuma.

Ove godine obilježava se stogodišnjica od rođenja „prve dame džeza“. Sjećanja na nju ne blijede, a njena muzika živi vječno. Tako će u njenu čast, kanal Mezzo, u četvrtak 27. aprila, u svom programu emitovti čak tri sjajna koncerta koja će nas provesti kroz najbolje godine njene muzičke karijere.

U 20.30 časova pogledajte koncert koji će nas podsjetiti na Elin muzički opus iz 1957. godine, sa gitaristom Herb Ellisom, basistom Rej Braunom, i  bubnjerem Džo Džonsom.

Istog dana u 21.15 časova, u Parizu nas očekuje koncert koji će nas podsjetiti na Elinu karijeru iz 1963. godine, a već u 9.45 časova u Antibuu u Francuskoj, sa Rojem Elridgemom na trubi, Tomijem Flanaganom za klavirom i „Horace Silver“ kvintetom, uživajte uz muziku kojom je Ela Ficdžerald gospodarila svijetom 1964. godine prošlog vijeka.

Budite 27. aprila uz Open IPTV i kanal Mezzo, koji vam 24 sata dnevno donosi samo najbolje muzičke sadržaje.

Za više informacija o Open ponudi posjetite stranicu open.mtel.ba.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1210

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/open-iptv-preporucuje-mezzo-kanal-uz-muziku-slavne-ele-ficdzerald/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot