Održana VI Konferencija Instituta regiona Evrope (IRE) o mobilnosti

Objavljeno: 31. 3. 2017 u 00:03h

U organizaciji Narodne skupštine Republike Srpske i Instituta evropskih regiona (IRE) u Banjaluci je 29.3.2017. godine održana VI Konferencija Instituta regiona Evrope (IRE) o mobilnosti po nazivom Banjaluka: Kako do statusa ekološki održivog grada – održivi i povezani gradovi Evrope.

Konferencija je održana uz prisustvo najvišhih entitetskih zvanica, predstavnika Instituta regiona Evrope (IRE), predstavnika naučnih, obrazovnih institucija i privrednih subjekata, te više od 20 evropskih stručnjaka sa univerziteta, vladinog i komercijalnog sektora.

U fokusu programa bila je izgradnja i razvoj gradova po najvišim ekološkim standardima, gradnja ekološki održivih i pametnih gradova, kao i povezivanje regiona kroz mapu puta za evropski saobraćaj, a cilj konferencije bila je razmjena iskustava o savremenim izazovima razvoja urbanih područja.

Većina Evropljana živi u urbanim sredinama u kojima su ekološki problemi postali veliki izazov za gradove, a uslov da bi bilo koji grad postao ekološki je i stalno i aktivno uključivanje građana u taj proces.

Svoja iskustva i pozitivne prakse iz ove oblasti sa učesnicima su podijelili predavači iz Beograda, Ljubljane, Minhena, Beča, Barselone i Banjaluke.

Prepoznajući značaj društveno odgovornog poslovanja, urbanističkog razvoja i ekologije, konferenciju je podržala i kompanija m:tel. O izgradnji pristupnih mreža, planiranju i viziji razvoja na konferenciji je govorio Saša Pavić, rukovodilac sektora za planiranje i izgradnju pristupne mreže ove kompanije.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1253

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/odrzana-vi-konferencija-instituta-regiona-evrope-ire-o-mobilnosti/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot