Glossa – centar za njemački jezik raspisuje konkurs za stipendije “Mr Kristina Mirnić” 2017

Objavljeno: 26. 2. 2017 u 14:12h

Kroz redovni program stipendiranja Glossa – centar za njemački jezik i ove godine raspisuje konkurs za stipendije fonda „Mr Kristina Mirnić“. U ovom semestru su izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 10.000 KM, koja će biti podijeljena u obliku online-kurseva njemačkog jezika svim kandidatima koji ostvare pravo na stipendiju. Pored toga, stipendisti dobijaju sve potrebne udžbenike koje kroz program stipendiranja doniraju izdavačka kuća „Hueber“ i knjižara „Buybook“.

Uslovi prijave i vremenski rokovi

Konkurs je otvoren od 08.02.2017. do 08.03.2017. godine za sve građane Bosne i Hercegovine uzrasta od 16 godina. Svi kandidati u navedenom vremenskom periodu mogu dostaviti biografiju sa ličnim podacima (popunjen CV-obrazac) imotivaciono pismo na dva načina:

  • U digitalnoj formi putem mejla [email protected]
  • Poštom na adresu Glossa-centra Banja Luka: Glossa – centar za njemački jezik Banja Luka, Vidovdanska 39, 78000 Banja Luka
  • Poštom na adresu Glossa-centra Tuzla: Glossa – centar za njemački jezik Tuzla, Džafer Mahala 1, 75000 Tuzla

U periodu od 09. do 15. marta 2017. godine izabrani kandidati će biti pozvani na intervju u najbliži Glossa – centar za njemački jezik ili će biti dogovoren termin za intervju putem Skype-a, ukoliko kandidat nije u prilici da posjeti Glossa-centar.

Rezultati konkursa za fond stipendija “Mr Kristina Mirnić” i imena stipendista će biti objavljena u petak, 17.3.2017. na zvaničnoj stranici Glossa – centra za njemački jezik www.glossa.ba.

Potrebna dokumentacija

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti u okviru definisanih rokova obuhvata:

  • Biografiju ili popunjen CV obrazac;
  • Motivaciono pismo;
  • Kontakt podatke (broj telefona i mail-adresa, navesti u CV-u ili biografiji).

Važna napomena: Komisija za dodjelu stipendija Glossa – centra za njemački jezik će obraditi isključivo zahtjeve za stipendiranje uz koje bude priložena potpuna dokumentacija. Zahtjevi sa nepotpunom dokumentacijom neće biti obrađeni. Stoga se savjetuje svim zainteresovanim kandidatima da provjere dokumentaciju prije slanja.

Neophodnu dokumentaciju je moguće dostaviti na BHS ili njemačkom jeziku.

Način procjene kandidata

Procjena kandidata i izbor stipendista se obavlja na osnovu prethodno dostavljene dokumentacije (popunjen CV obrazac, motivaciono pismo i eventualna popratna dokumentacija), te na osnovu sprovedenog intervjua. Procjena i izbor stipendista podliježe procjeni Komisije za dodjelu stipendija Glossa – centra za njemački jezik i nije vezana za jedinstveni sistem bodovanja.

Dodatne informacije o programu stipendiranja Glossa – centra za njemački jezik je moguće dobiti putem mejla [email protected].

Banjaluka.com

Broj pregleda: 8003

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/glossa-centar-za-njemacki-jezik-raspisuje-konkurs-za-stipendije-mr-kristina-mirnic-2017/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot