Konzum i Silk Trade donirali 10.000 svesaka za početak novog polugodišta u školama BiH

Objavljeno: 31. 1. 2017 u 21:41h

Linijske, bezlinijske, sa kvadratićima ili bez kvadratića, bez obzira kakvog su modela – sveske su nepremostiva potreba našeg školovanja i rado ih se sjećamo svi.

Domaće i školske zadatke, dobre ili manje dobre ocijene i imena prvih sipmatija često su upravo skrivena u svesci.

Dok su se dječaci trudili da radna sveska opravda mamine kriterije urendosti, djevojčice su pak s posebnom pažnjom pristupale ritualu odabira istih, jer su morale imati lijepe boje i dizajn, biti sofisticirane i uredne, bez premca.

Ovakva praksa zadržala se do danas, jer bez obzira na tehnološke inovacije – sveske su i danas prijeka potreba našeg školstva.

Ovu potrebu, naročito u socijalno ugroženim školama naše zemlje prepoznali su Konzum i Silk Trade koji su za početak novog polugodišta i sretniji prvi dan u školi odlučili donirati 10.000 svesaka za 10 škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ova akcija naišla je na oduševljenje prosvjetnih radnika i menadžmenta škola, a posebno je izazvala radost mališana koji su već tokom donacije razmjenjivali modele, printove i zahvalili se kompanijama što je prvi dan škole ozvaničen lijepim gestama.

Podjela svesaka prvo je upriličena u dvjema osnovnim školama u Republici Srpskoj gdje je nastava počela u prošli ponedjeljak, 23. januara.

Đaci u O.Š. ‘’Veselin Masleša’’ u Foči i ‘’Branko Ćopić’’ u Prijedoru međusobno su podijelili radost povodom iznenađenja i osmijehom zahvalili predstavnicima kompanija na uručenim poklonima.

‘’Prvi dan u školi uvijek je poseban, drugačiji i najveseliji, a dodatnu sreću djeci pričinili su pristigli pokloni. Odmah su krenuli u razmjenu svesaka, dok su drugi već upisali prva slova i odredili za koji će ih predmet koristiti. Svakako da je današnja donacija vrijedna za sve nas, a posebno za đake čiji roditelji nisu u mogućnosti kupiti im potreban školski materijal,’’ –  istakla je Sanja Mujiza direktorica O.Š. ‘’Branko Ćopić’’ iz Prijedora.

Po 1000 svesaka uručeno je i u O.Š. ”Harmani I” u Bihaću,  O.Š. ‘’Podlugovi’’ u Ilijašu, O.Š. Turbe u Turbetu, O.Š.  Čelić, O.Š. ‘’Kosta Popov-Irac’u Tuzli’, u Banovićima O.Š. ‘’Grivice’’, kao i školama u Mostaru, ‘’Mujaga Komadina’’ u Donjoj Mahali i O.Š. ‘’Antun Branko Simić’’.

Brigu o mladima naše zemlje i ulaganje u njihovo obrazovanje, kompanija Konzum BiH svrstava među primarne ciljeve u svom poslovanju te će i u budućim projektima rado činiti dobro kako bi mladi u BiH ostvarili svoje ciljeve i bili uspješni građani ove zemlje.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1406

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/konzum-i-silk-trade-donirali-10-000-svesaka-za-pocetak-novog-polugodista-u-skolama-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot