Bolnička svakodnevnica je podnošljivija uz medvjedića Lina

Objavljeno: 8. 12. 2016 u 17:24h

Pretpraznična turneja medvjedića Lina i predstavnika Podravke nastavljena je posjetama odjelima pedijatrije u mostarskim bolnicama, gdje je Lino najmlađima uručio poklone, te svima poželio sretnije i zdravije predstojeće praznike.

U Službi za dječije bolesti Kantonalne bolnice “Dr.Safet Mujić”, te na Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar medvjedić Lino je dočekan s radošću i osmjesima, a ispraćen pjesmicama i poljupcima.

lino1

Uz najbolje želje, predstvnici Podravke uručili su i poklone osoblju pedijatrija za obje mostarske bolnice.

„Dobre tradicije treba nastaviti i njegovati, zato smo ovdje i danas, kao i proteklih godina, sa željom da razvedrimo i uljepšamo bolničku svadodnevnicu najmlađima. Ovim malim znakom pažnje htjeli smo pokazati svakome dječaku i djevojčici koji su, zbog zdravstvenih nedaća, prisiljeni svoje pretprazničke dane provoditi u bonicama da zaslužuju sretno i zdravo djetinjstvo, zaigrano i radosno. Iznimno smo sretni što ih uspjeli obradovati baš u mjesecu kada je sve prisutnija praznična euforija i jer smo im u danima kad nisu u svojim domovima uspjeli priuštiti druženja sa Lino medvjedićem. Mi iz Podravke u BiH ćemo i u narednom periodu nastojati pružiti podršku svim mališanima u što većem broju lokalnih zajednica, te im pokušati učiniti djetinjstvo što vedrijim, zdravijim i ukusnijim, što kroz pažljivo pripremljene proizvode, tako i kroz ovakva i slična druženja“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH, te najavila Linovu posjetu Majčinom selu u Međugorju koj će Lino sa predstavnicima Podravke posjetiti sutra.

Nakon današnje posjete posjete pedijatriji u bonicama RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar UKC, te pedijatrijama UKC Sarajevo, Opšte bolnice Istočno Sarajevo, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: Kantonalne bolnice Zenica,  Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banjaluka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim.

Pored posjete SOS Dječijem selu u Sarajevu i Majčinom selu u Međugorju, Lino će takođe obići i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1704

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/bolnicka-svakodnevnica-je-podnosljivija-uz-medvjedica-lina/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot