Medvjedić Lino posjetio pedijatriju u Istočnom Sarajevu i SOS Dječije selo

Objavljeno: 5. 12. 2016 u 22:11h

Posjetama pedijatrijskom odjeljenju Opšte bolnice Istočno Sarajevo i SOS Dječijem selu u Sarajevu, predstavnici Podravke i medvjedić Lino nastavili su svoj tradicionalni pretpraznični obilazak sa ciljem da razvesele mališane kojima je to najpotrebnije.

„Danas smo posjetama pedijatrijskom odjelu Opšte bolnice u Istočnom Sarajevu, SOS vrtiću i Centru za rani rast i razvoj Dječijeg sela u Sarajevu, poželjeli pokazati mali znak pažnje mališanima koji se svakodnevno bore sa zdravstvenim i socijalnim nedaćama. Medvjedić Lino je donio poklone i zagrljaje jer ovi mališani zaista zaslužuju veselo i zdravo djetinjstvo, bez ovakvih briga na svojim malim, nejakim plećima. Dječici na pedijatrijskom odjeljenju želimo što brži opravak i da predstojeće praznike dočekaju zdravi i čili, i u svojim obiteljima. Podravka će i dalje nastojati pružiti podršku svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica, te im pokušati učiniti djetinjstvo što vedrijim, zdravijim i ukusnijim – kako kroz pažljivo pripremljene proizvode, tako i kroz ovakva i slična druženja“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Donaciju Podravkinih proizvoda za kuhanje primio je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo, a Lino je poklon kalendarima obradovao najmlađe u SOS vrtiću i Centru za rani rast i razvoj.

lino

Nakon posjete pedijatriji u UKC Sarajevo, te pedijatriji Opšte bolnice Istočno Sarajevo, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: Kantonalne bolnice Zenica, RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banjaluka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim.

Pored današnje posjete SOS Dječijem selu u Sarajevu godine, Lino će također obići i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1493

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/medvjedic-lino-posjetio-pedijatriju-u-istocnom-sarajevu-i-sos-djecije-selo/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot