Medvjedić Lino posjetio pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu

Objavljeno: 2. 12. 2016 u 21:44h

Medvjedić Lino i ove je godine započeo tradicionalni obilazak bolnica širom BiH posjetom pedijatrijskom odjelu Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Sa željom da unese radost u bolničku svakodnevnicu mališanima koji pretpraznične dane zbog zdravstvenih problema moraju provesti ovim odjelima, omiljeni je medvjedić Lino izmamio osmijehe među svim uzrastima.

lino1

„Dječiji osmjesi upućeni medvjediću Linu najbolja su nam nagrada i dodatni motiv da nastavimo ukazivati pažnju najpotrebitijima, pružati im potporu i donositi radost u njihove živote. Sa željom da će dječaci i djevojčice koje smo posjetili ovih dana uskoro biti u svojim domovima, te da će vrlo brzo njihova glavna preokupacija biti simpatične dječje brige, a ne razlozi zbog kojih se danas nalaze ovdje, pružamo i podršku roditeljima koji se suočavaju s brigom o zdravlju svojih mališana. Želja nam je da medvjedić Lino dodatno ohrabri roditelje  i njihovu djecu na putu njihovog ozdravljenja i poželi im sretan i zdrav početak nove godine. Podravka će sa svojim timom i dalje nastojati pružati podršku svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica, kako kroz pažljivo pripremljene proizvode, tako i kroz ovakva i slična druženja“, istaknula je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Sa svakim novim danom, osim brige o zdravlju najmlađih pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete pomažu im obogatiti zabavni sadržaj za djecu i unijeti pozitivne misli.

Pored posjete pedijatriji u Sarajevu, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: Opšte bolnice Istočno Sarajevo, Kantonalne bolnice Zenica, RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banjaluka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Ove godine, medvjedić Lino će obići i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u: SOS Dječjem selu u Sarajevu, Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1078

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/medvjedic-lino-posjetio-pedijatriju-univerzitetskog-klinickog-centra-u-sarajevu/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot