M:agazin – tehnologija za osobe sa invaliditetom i revolucionare inovacije

Objavljeno: 29. 11. 2016 u 22:08h

Decembar započnite najnovijim vijestima i zanimljivostima u vezi sa tehnološkim i naučnim dostignućima, a prava prilika za to je deveto izdanje emisije m:agazin koje možete pogledati na kanalu Radio Televizije Republike Srpske u subotu, 3.12. u 15 časova.

Voditelji Vanja Partalo i Igor Kalaba će vas i ovaj put zabaviti, informisati, ali i predstaviti novitete za koje gotovo sigurno niste imali priliku da saznate.

Tehnologija za osobe sa invaliditetom

Širom svijeta, pa i kod nas, 3. decembar se obilježava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Shodno tome, tema prvog decembarskog izdanja emisije m:agazin je usko vezana za načine na koje nauka i tehnologija mogu da im svakodnevni život učine ljepšim i lakšim. Možda ne možete zamisliti da osobe sa oštećenim vidom mogu da dožive slike čuvenih umjetnika, ali upravo to im je omogućeno zahvaljujući projektu koji poznata remek djela pretvara u 3D reljefe koje slabovide osobe mogu da dodirnu. Takođe, zahvaljujući plemenitom cilju nekoliko entuzijasta, ljudima koji nisu nikada bili u stanju da čuju muziku je to sada i omogućeno. Saznaćete više o „muzičkoj sofi“ koja daje šansu učenicima, koji imaju probleme sa sluhom, da dožive muziku po prvi put.

Noviteti tehnoloških giganata

Nedavno je predstavljen je novi računar kompanije Microsoft, a u pitanju je Surface studio, dizajniran tako da predstavlja hibrid između desktop računara i digitalne površine za crtanje. Da se u budućnosti očekuje povratak solarne tehnologije potvrđuje i revolucionarni sistem solarnih krovova kompanije Tesla. Elon Musk, milijarder i direktor kompanije, nedavno je lansirao novi projekat – Tesla solar roof, koji predstavlja jedinstven spoj klasičnih krovova i najnovije tehnologije.

Vremeplov od klasične do Pickbox videoteke

Sjećate se odlazaka u video klubove i iznajmljivanja omiljenih filmova? Vanja i Igor će vas vratiti u taj period, ali i pokazati kako se gledanje omiljenih televizijskih sadržaja promijenilo do danas. Saznaćete više o pogodnostima jedinstvene Pickbox ponude kompanije m:tel. Konačno, i naši gledaoci mogu da uživaju u svjetskim premijerama, odmah nakon svog prikazivanja u Americi, uz novu m:tel Open Pickbox videoteku.

Osim zanimljivih priča, gost devetog izdanja bila je i Milica Stojaković, PR menadžer kompanije m:tel, koja je predstavila jedinstvenu nagradnu igru „Frend plan za novi stan“ u okviru koje možete osvojiti stan, ali i Huawei P9 i Huawei P9 Lite mobilne telefone.

Ovo i još mnogo toga ćete saznati već u subotu, a svoje komentare i prijedloge možete poslati putem inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel ili putem email adrese [email protected]. Emisiju m:agazin možete pogledati i u repriznom terminu na kanalu RTRS Plus nedjeljom u 17 časova, a sva protekla izdanja su dostupna za gledanje putem YouTube kanala kompanije mtel.

Banjaluka.com

Broj pregleda: 1581

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/biznis/magazin-tehnologija-za-osobe-sa-invaliditetom-i-revolucionare-inovacije/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot